El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

19/12/2013

Willy Brandt, 1913-1992

Dimecres 18 de desembre, es commemorava el centenari del naixement de Willy Brandt, un dels estadistes destacats del segle XX, i sinònim de democràcia i llibertat, d'entesa entre les nacions, de pau, justícia i solidaritat.

Nascut el 1913, Willy Brandt va ser criat en l'entorn obrer de Lübeck, que el va influir profundament.  Ja de molt jove es va involucrar políticament. Després que els nazis prenguessin el poder a Alemanya el 1933, ell va oferir resistència contra la dictadura. Es va veure obligat a exiliar-se a Noruega i, des Escandinàvia, Brandt va continuar la seva resistència contra l'Alemanya de Hitler.

Després de la Segona Guerra Mundial, Willy Brandt va tornar a Alemanya per tal de donar suport a la reconstrucció de la democràcia i, a Berlín, va començar el seu ascens polític en el Partit Socialdemòcrata d'Alemanya (SPD). Com a Alcalde Governador de Berlín Oest, va liderar els berlinesos durant la crisi posterior a la construcció del mur de Berlín i, a tot el món, es va convertir en un símbol de la lluita per la llibertat de la ciutat.Willy Brandt es va convertir en el primer Canceller Federal socialdemòcrata ( 1969-1974). El seu govern va emprendre reformes internes importants. En política exterior, va promoure la unificació d'Europa i una nova Ostpolitik. Per les seves iniciatives de reconciliació amb els veïns de l'Est, Willy Brandt va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1971.

Willy Brandt va mantenir-se com a president de l'SPD fins a 1987. A més, es va convertir en President de la Internacional Socialista el 1976 i es va dedicar a nivell mundial a treballar per la pau, la democràcia i els drets humans.

Ell sempre es va considerar un patriota europeu i alemany compromès . Quan les dictadures comunistes es van esfondrar en 1989, Willy Brandt va promoure amb entusiasme la integració europea, amb tota la força que donava el seu suport a la unificació d'Alemanya el 1990.

El 1992, Willy Brandt va morir després d'una malaltia greu a prop de Bonn.  


Accediu aquí al vídeo "Willy Brandt. A vision for peace and justice", editat en motiu del centenari del seu naixement.


(Foto: http://www.willy-brandt.org/willy-brandt.html)  

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS