El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

16/11/2005

Miquel Iceta: “L’Estatut s’aprovarà i el PP, amb el temps, acabara dient que aquest Estatut està molt bé”

El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo va fer una aferrissada defensa de la constitucionalitat de la proposta d’Estatut durant l’acte de presentació a Madrid del llibre El Estatuto de Cataluña: una propuesta para el acuerdo, editat per la Fundació Rafael Campalans. Durant la seva intervenció, Pérez Royo va analitzar el procés constituent espanyol, tot desgranant, a més, els processos estatutaris autonòmics. Així, considera que “la Constitució ha resistit bé el pas del temps” tot i que “el problema de l’estructura territorial de l’Estat mai no va quedar resolt”. Per a Pérez Royo, “aquesta qüestió tard o d’hora havia de tornar a aparèixer en el debat polític, i ho ha fet on era d’esperar: Euskadi i Catalunya”. Segons el catedràtic, en el cas de la proposta catalana “el límit de la unitat de l’Estat, argument reiteratiu en el PP, no es depassa en cap moment

Més d’una seixantena de persones van assistir dimecres, 16 de novembre, a la presentació del llibre, signat pel viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre. A l’acte, celebrat a la llibreria Blanquerna de Madrid, hi van intervenir els dos autors, així com el president de la Fundació, Isidre Molas, que va definir aquest llibre com “una contribució a l’acord”.

Manuela de Madre i Miquel Iceta van defensar la necessitat de publicar aquest recull d’escrits sobre l’elaboració de l’Estatut després del “soroll, les interferències i la mala intenció” d’alguns mitjans propers a la dreta. Per calmar l’ambient, de Madre va recomanar el romaní, “una herba medicinal i un magnífic condiment. (...) bo per la memòria, porta bona sort i promou l’amor i l’amistat. Serveix, a més, per perfumar l’aire i relaxar l’ambient”.

Miquel Iceta, per la seva banda, es va mostrar optimista quant a l’aprovació de l’Estatut, dins un marc de fraternitat entre els pobles d’Espanya “que han fet i han de fer moltes coses junts”. Iceta va concloure la seva intervenció anunciant que "sens dubte la negociació serà llarga i complexa; no es retirarà el projecte; l’Estatut s’aprovarà; el PP presentarà un recurs d’inconstitucionalitat; i els populars, amb el temps, acabaran dient que aquest Estatut està molt bé”.

El País, 20 de novembre

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS