El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

03/03/2014

Presentació del llibre "La nueva diplomacia económica española", de Pedro Sánchez

La Fundació Rafael Campalans va organitzar, el passat divendres, la presentació a Barcelona de La nueva diplomacia económica espanyola, de Pedro Sánchez Pérez-Castejón, doctor en Economia, professor de la Universitat Camilo José Cela i diputat del PSOE al Congrés.

Presentat per Raül Blanco, professor d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona, que va assenyalar que el llibre il·lustra com la internacionalització comercial ha influït en l'acció exterior dels governs, l'acte va comptar amb una primera intervenció de Pedro Sánchez. L'autor del llibre va defensar l'activisme municipal i autonòmic en l'àmbit econòmic internacional, tot recordant que "ja no hi ha separació entre la política domèstica i la internacional: ara parlem de política interdomèstica". Sánchez va afegir que "cada cop són més les entitats subestatals que acudeixen als mercats globals en busca d'inversió, finançament i possibilitats d'exportació".  

El diputat socialista va reivindicar la necessitat de "lligar la democràcia econòmica a polítiques de creixement econòmic". Així, "per poder créixer fora s'ha de ser coherent dins"; i és que, va recordar "créixer fora implica poder crear llocs de treball dins". D'altra banda, Sánchez va defensar el funcionament federal com la millor manera "per involucrar les comunitats i els municipis en l'acció exterior dels Estats". Així, va concloure "la 'marca Espanya' té sentit només si es fa des de la base, des dels territoris, des de la diversitat cultural de l'Estat".  

L'últim a intervenir va ser Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, que va explicar l'exitosa experiència de Viladecans en l'àmbit de la diplomàcia econòmica espanyola, tot recordant que "la millor política industrial que pot tenir un país és la inversió en educació i ciència". 

Cliqueu aquí per accedir a la fitxa del llibre.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS