El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

06/11/2014

Presentació del llibre "Ser hoy de izquierdas", de Juan Moscoso

La Fundació Rafael Campalans ha organitzat la presentació a Barcelona del llibre Ser hoy de izquierdas, de Juan Moscoso del Prado, diputat del PSOE al Congrés.

L'acte de presentació, que es va fer el passat 6 de novembre a la Llibreria Alibri, va comptar amb una intervenció inicial de Meritxell Batet, diputada del PSC al Congrés, que va elogiar el llibre pel seu "recorregut polièdric, ric en les aportacions". Batet va constatar que "la ciutadania té una percepció clara d'injustícia i d'augment de les desigualtats, una percepció arrelada d'impunitat" i, "conscient del domini dels interessos financers i econòmics per davant dels polítics, reclama protecció, seguretat i certeses, però també un empoderament real". Per a la diputada, cal "un nou contracte social amb la ciutadania", que passa per redefinir les prioritats en els eixos econòmic, polític i social".

Enric Juliana, periodista, director adjunt de La Vanguardia, va assegurar que "estem a les portes d'un conflicte generacional", en què "s'estan plantant unes llavors de pensament que tindran conseqüències en el futur". Per a Juliana, "som davant una gran eclosió d'idees, que està evidenciant un canvi d'escala i d'eixos de gravetat del món" i on "se succeïrà una cadena de tensions molt forta". El director adjunt de La Vanguardia va alertar que "cada cop es fa més difícil plantejar un programa polític omnicomprensiu, perquè la realitat està cada cop més fragmentada".

En aquesta mateixa línia, l'autor del llibre, Juan Moscoso, va avisar que "anem cap a un futur cada cop més plural i divers", en què "es fa més necessària que mai una transformació creïble i real dels partits" perquè, va insisitir, "cal ser capaços d'articular altre tipus de majories polítiques"

Esther Niubó, directora de la Fundació Rafael Campalans, va animar el públic assistent a llegir el llibre, del qual en va destacar el darrer capítol, "un cant a l'optimisme, que s'allunya del conformisme, i que dóna les claus per no caure en errors o inèrcies passades". Moscoso, de fet, recorda que "el somni del progrés pertany a l'esquerra i, sense aquest progrés, l'esquerra està perduda".Podeu trobar la fitxa del llibre aquí. 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS