El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

05/07/2016

Presentació de l'informe sobre l'estat de la Unió Europea "La encrucijada política de Europa"

La Fundació Rafael Campalans va organitzar el passat 5 de juliol la presentació a Barcelona de l'informe sobre l'estat de la Unió Europea que edita cada any la Fundación Alternativas i la Fundació Friedrich Ebert i que enguany ha arribat a la seva cinquena edició amb el títol La encrucijada política de Europa.

La presentació de l'informe va comptar amb les paraules de benvinguda d'Esther Niubó, directora de la Fundació Rafael Campalans, i de la presentació general dels diferents capítols que conformen l'informe per part de Maria Pallarés, coordinadora de programes de la Fundació Friedrich Ebert.

Diego López Garrido, director de l'informe, exsecretari d'Estat per a la UE, va centrar bona part de la seva intervenció a analitzar la influència del Brexit en la ja crítica situació de la Unió Europea. Per a López Garrido, "són els europeistes els principals perjudicats per aquesta molt mala situació de la UE, i per això cal empoderar i donar tot l'impuls possible als partits polítics de caràcter europeu".

El director de l'informe va desgranar les principals recomanacions que fa la publicació, que passen per reformes institucionals i competencials; una política econòmica inversora que fugi de les polítiques d'austeritat i aposti per la lluita contra la desigualtat; que la crisi dels refugiats passi a ser prioritària; cooperació entre els serveis d'intel·ligència i les forces de seguretat dels estats membres per combatre el terrorisme yihadista; i aconseguir la governança global del clima.

Anna Terron, presidenta i cofundadora d'In Strategies, assessora especial de la Comissària Europea per Comerç, Cecilia Malmström, es va felicitar per la publicació un any més de l'informe, i va voler reivindicar les grans passes que ha fet la Unió Europea: "sovint oblidem que la construcció de la UE ha anat molt lluny, perquè ja ens hi hem acostumat, i cal recordar-ho i posar-ho en valor: Schengen, per exemple, és un gran pas endavant que cal reivindicar".

Tot i així, va reconèixer les greus mancances a dia d'avui en molts àmbits, com el de l'asil: "cal recomposar el sistema d'asil i avançar cap a més Europa; malauradament, estem anant en sentit contrari". 


Podeu descarregar-vos l'informe aquí.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS