El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

25/05/2021

FEPS - Call to Europe X

Com cada any, i des de fa 10, la Foundation for European Progressive Studies (FEPS)  va organitzar la X edició de les jornades "Call To Europe". Aquest any, sota el lema "Recovering Europe: Mind the social gaps", es volia abordar la lluita contra les desigualtats i la garantia d'una recuperació econòmica, social, sanitària i sostenible en l'Europa post-pandèmia covid-19. Les jornades es van dur a terme els dies 25, 26 i 27 de maig, i des de la fundació volem destacar algunes intervencions fetes al llarg dels tres dies de xerrades.

Per una part, Federica Mogherini, Alta representant de la Unió Europea per Afers Exteriors i Política de Seguretat, va participar en una de les xerrades del dia 25. Mogherini va fer balanç de la crisi provocada per la covid-19, determinant aspectes positius i negatius. El primer en clau positiva és "el pacte nuclear. I no només el pacte en sí, sinó com hem arribat a ell, amb un consens majoritari, no només per part dels europeus sinó de la comunitat internacional". El segon aspecte positiu és "la unitat i capacitat d'actuar ràpid que ha tingut la UE". Segons Mogherini, però, un aspecte negatiu va ser "la falta de solidaritat entre estats membre a l'hora de gestionar la crisi de migrants".

La presidenta i eurodiputada del grup S&D, Iratxe García, intervingué durant la sessió "Our European Future" del segon dia. En aquesta sessió, García digué que "els reptes d'avui en dia no tenen fronteres. Desigualtats, pandèmies, canvi climàtic i digitalització. Tots ens veiem afectats, independentment d'on visquem.", i que "ara mateix, el nostre objectiu principal és combatre els efectes de la pandèmia, i això requerirà grans esforços en quasi bé totes les àrees de polítiques".

L'últim dia també va participar la directora de la Fundación Pablo Iglesias i patrona de la fundació Rafael Campalans, Rocío Martínez-Sampere. Durant la sessió de "Mind the regional gap", Martínez-Sampere digué que hi ha 3 bretxes principals en quant a desigualtats entre regions europees: una "bretxa política", una "bretxa identitària", i una "bretxa socioeconòmica", vers les quals Europa no està sent, segons la directora, "prou ambiciosa en posar-hi solució".

Si voleu veure totes les sessions, podeu trobar-les a la pàgina de Facebook de la FEPS, fent click aquí
 
El programa dels tres dies podeu trobar-lo fent click aquí, o al PDF adjunt a continuació.

 

PDF

Programa

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS