El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

05/01/2022

Juli Busquets, Medalla al Mèrit Militar a títol pòstum

El Butlletí Oficial del Ministeri de Defensa ha publicat, el 5 de gener de 2022, la concessió a títol pòstum de la Medalla al Mèrit Militar al militar, polític i professor Juli Busquets i Bragulat

L'any 2018, el PSC va demanar que s'otorgués aquesta medalla a Busquets, fundador de la Unió Militar Democràtica, de la que en va ser primer secretari, motiu pel qual, junt amb la seva postura crítica dins l'exèrcit, va ser empresonat mig any. Lluitador antifranquista, per la llibertat i la democràcia, va ser militant i diputat del PSC al Congrés dels Diputats per la província de Barcelona durant 4 legislatures: 1979, 1982, 1986 i 1989.

El 1966 va obtenir el doctorat en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid, amb qualificació Cum Laude, i va obtenir la càtedra de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona el 1987. 

Podeu llegir una biografia més detallada al document adjunt a continuació, que fou la que s'usà per la llista electoral de les primeres eleccions democràtiques a Espanya, el 1977, la biografia publicada a l'Arxiu Històric de la FRC, i aquí un article d'El Mundo sobre la seva figura i paper en la lluita per la democratització de l'exèrcit.

 

PDF

Biografia de Juli Busquets

 

PDF

Biografia de Vicenç Sanclemente

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS