El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

15/02/2023

Acte de presentació de la publicació “El Futur és Federal”

El "Futur és federal" és fruit de la reflexió col·lectiva d'un grup de treball sobre federalisme coordinat pel Comissionat de Presidència per a l'Impuls Federal, la Memòria Democràtica i la Llei Electoral, que desenvolupa les seves tasques en el marc del Govern Alternatiu de Catalunya presidit per Salvador Illa.

Les autores i els autors que participen en aquest volum han elaborat textos que aprofundeixen en àmbits que van des dels aprenentatges que la gestió de la pandèmia de COVID-19 ha ofert sobre la cogovernança, tant a Espanya com a Europa fins a l'impacte positiu que podria tenir el federalisme en la política industrial i de seguretat. Pel camí, reflexions i propostes per una reforma federal de la Constitució o per una federalització del país sense requerir tal reforma; sobre la qüestió de la secessió, l'alternativa del federalisme i la necessària millora de l'autogovern de Catalunya; sobre la representació política i institucional del territori; sobre un pacte fiscal federal; sobre un model federal de benestar i de polítiques socials; sobre la construcció federal d'Europa; sobre el desenvolupament d'una cultura federal; o sobre l'oportunitat i la necessitat mateixa de bastir el federalisme.

El passat dimecres 15 de febrer va tenir lloc l'acte de presentació d'aquesta publicació al Casal Socialista Joan Reventós.

Podeu veure l'acte complet al Canal YouTube de la Fundació:
https://www.youtube.com/watch?v=QzVT6a2T4nE

L'acte va ser moderat per Ferran Pedret, Diputat Parlament de Catalunya, Secretari de Millora de l'Autogovern del PSC i coordinador de la publicació, qui va presentar el llibre, els seus capítols i els ponents.

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, reflexionava sobre quin paper ha de tenir Catalunya "un paper actiu de lideratge en la construcció d'una Espanya plural i diversa, i d'una Europa que, cada vegada, ha de treballar més unida". A més, aportava "Hi ha dos camins: el de la divisió i el de l'acord i el pacte. El camí de la divisió no ens porta enlloc. En canvi, el camí de l'acord i el pacte ens obliga a avançar, subratllant allò que ens uneix. Aquest és el camí que els i les Socialistes defensem a Catalunya, Espanya i Europa."

Meritxell Batet, Presidenta del Congrés dels Diputats Corts Generals i Viceprimera secretària Àrea Millora de l'Autogovern i Programes del PSC, iniciava la seva intervenció referint-se a l'actualitat "després de la crisi i de la pandèmia, veiem que la unió ens ha fet més forts. Sempre que anem junts ens en sortim. La fórmula federal ens dona respostes positives". Sobre aquesta cultura federal matisava "implica posar en valor el pacte i l'acord, la lleialtat i la confiança, la integració i la unió". I encara que, Batet creu que a Espanya no hi ha cultura federal, "des del Govern d' Espanya i els socialistes treballem per la concòrdia, el diàleg, la cultura del pacte, la lleialtat i la confiança; per unir i integrar Espanya. És més èpic construir un projecte conjunt que voler-se separar. Arribar a acords entre diferents és l'èpica de la política".

 

PDF

Targetó

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS