El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

19/05/2006

Presentació de "Josep Comaposada, biografia d’un socialista"

La Fundació Rafael Campalans va presentar ahir el cinquè número de la Col·lecció Memòria, que duu per títol Josep Comaposada, biografia d’un socialista, del professor de la UAB, David Ballester

A l’acte hi van intervenir:

- Isidre Molas, president de la Fundació Rafael Campalans
- Pere Gabriel, historiador i professor de la UAB
- David Ballester, autor del llibre i professor de la UAB

La trajectòria biogràfica de Josep Comaposada és l´eix vertebrador d´un acurat estudi fet per Ballester que permet al lector aprofundir en el coneixement d´aquest personatge que va tenir un paper cabdal dins del socialisme català de finals dels segle XIX i principis del XX. En una època històrica en què el socialisme estava molt poc arrelat a Catalunya, la tasca continuada de Comaposada li donà un impuls decisiu.

L´itinerari de Josep Comaposada dins del PSOE i de la UGT, el seu pas fugaç per la USC, les seves publicacions, i la seva l´activitat periodística són els punts principals d´aquest treball que, val a dir és el primer que s´ha realitzat en profunditat sobre aquest socialista que entre altres mèrits te el de ser un dels fundadors de la Unió General de Treballadors l´any 1888.

El llibre comprèn diferents annexos: la relació de càrrecs que Comaposada ocupà en les organitzacions socialistes i en els seus òrgans de premsa, el catàleg d´obres que va escriure, els llibres i articles que va traduir, les publicacions on va col·laborar i els actes de propaganda en que participà entre 1910 i 1916. L´autor complementa l´obra amb l´exposició de les fonts i de l´extensa bibliografia consultada per a l´elaboració del treball.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS