El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

05/07/2006

Consol Prados: “Per definir un nou model d’integració cal treballar a peu de carrer”

En el marc de la presentació de la Revista FRC 12, dedicada de manera monogràfica a la immigració, la secretària per a la immigració de la Generalitat de Catalunya, Consol Prados, va assenyalar la importància de fer una reflexió estratègica per a un futur integrador, i va afegir que entén que “per definir un model d’integració i de societat cohesionada cal que es comenci treballant a peu de carrer”. A l’acte, presentat pel director de la Fundació Rafael Campalans, Albert Aixalà, també hi van intervenir Jordi López Camps, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i Ricard Zapata-Barrero, professor de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra.

Ricard Zapata va elogiar la publicació perquè “planteja la definició del repte de la immigració, presenta nous interrogants dins el marc de l’Europa actual, i intenta oferir reenfocaments de la gestió de la multiculturalitat”. Per a Zapata, el paradigma del discurs polític envers a la immigració rau en què “s’està construint un nou conservadurisme com a resposta al procés històric de la multiculturalitat enfront a un discurs progressista que valora aconseguir una societat on prevalgui la convivència”.

Jordi López Camps, per la seva banda, va referir-se durant la seva intervenció a l’article “Laicitat i Estat”, de Manuel Valls, alcalde d’Evry, que davant el cúmul de contradiccions que viu França actualment, on dues postures extremes contaminen el debat de la identitat, planteja una refundació del principi de laïcitat, “que tingui en compte la nova situació religiosa a França, així com un nou pacte nacional d’integració a partir d’una nova solidaritat”. Per a López Camps, “cal una trobada dialogal intercultural i interreligiosa amb l’objectiu de construir un marc de referència amb valors compartits”. En aquest sentit, la secretària per a la immigració de la Generalitat va afegir que, sens dubte, s’ha de centrar el discurs en “una defensa de projecte comú de societat que permeti una evolució social positiva, un pla que, per dur-se a terme, necessita d’interlocució i de molta inversió”.

El debat intens va arribar en el torn de preguntes, en què les intervencions van girar entorn a com fer compatibles els drets de les diverses creences amb el principi de laïcitat. Quin és el model a seguir? Aquesta nova realitat fa necessari, sens dubte, obrir un procés de reflexió.

Cliqueu aquí per accedir a la fitxa de la publicació

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS