El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

22/12/2006

El socialisme segons Colita

La Fundació Rafael Campalans ha inaugurat l’exposició Fotografiar el Socialisme, una mostra que recull més de 40 fotografies del Fons Fotogràfic COLITA de l’Arxiu Històric de la Fundació Rafael Campalans, que retraten la història del Partit dels Socialistes de Catalunya des dels seus inicis, que posa l’accent en els anys de la transició política, de 1976 a 1982.

La inauguració va tenir lloc dijous, 11 de gener, i va comptar amb la presència de l’autora de les imatges, la fotògrafa Colita, que va assegurar sentir-se “tranquil•la” en saber que el seu arxiu fotogràfic polític “està en bones mans”. L’acte de presentació va comptar, a més, amb les intervencions d’Isidre Molas, president de la Fundació, i Raimon Obiols, diputat al Parlament Europeu, que van coincidir a assenyalar el valor històric i sentimental de les imatges. Obiols va acabar presagiant nous èxits per al socialisme català “si aconsegueix que la gent rescati la política i la faci seva”, tal i com vibrava la gent en actes com el de la Plaça de la Monumental de Barcelona per les eleccions generals de 1977, just un any abans de la constitució del PSC, o en moments d’emoció i homenatge en la celebració dels aniversaris del Partit dels Socialistes de Catalunya, com la festa de l’any 1988 a la Monumental, escenari aquest, juntament amb el Palau Sant Jordi, clau en la trajectòria d’actes socialistes.

Aquesta exposició neix com a resultat de l’adquisició que la Fundació Rafael Campalans va fer d’una extensa col•lecció de 7.000 negatius de la Colita per al seu Arxiu Històric. Són imatges que fan referència al món socialista català. Fotografies de personatges polítics rellevants, d’esdeveniments històrics, de campanyes electorals, que ens permeten poder posar a disposició de tots els investigadors uns materials de prestigi i valor indiscutibles. Amb aquesta exposició la Fundació us ofereix bona part de les imatges de què disposa; un tast de la història dels socialistes catalans. 30 anys de socialisme vistos a través de l’objectiu de la càmera de la Colita.

A partir del dia 11 de gener i durant dues setmanes, l’exposició estarà oberta al públic totes les tardes, de 16’ 30h a les 19’30h, a la seu de la Fundació. L’objectiu, però, és que la mostra sigui itinerant i pugui arribar al màxim de racons de Catalunya, a través de les agrupacions del PSC.


Cliqueu aquí per accedir al programa de mà de l’exposició.

El Punt, 12 de gener

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS