El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

21/05/2007

Catelene Passchier: ’Més hores de treball no és sinònim de major productivitat, sinó de més problemes de salut laboral’

La primera taula del seminari, “Com millorar les condicions de salut i seguretat dels treballadors” va comptar, a part de la intervenció de l’eurodiputat Alejandro Cercas, amb Catelene Passchier, de la direcció de la Confederació Europea de Sindicats, i amb Enrique Fernández, de la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida.

Segons Passchier, “la jornada laboral és un tema molt important per als treballadors”, i va recordar que, tal i com demostren informes de la OCDE,  “més hores de treball no és sinònim de major productivitat”. En aquest sentit, la secretària confederal va defensar que la limitació d’hores de treball és un dret bàsic a què no s’ha de renunciar, tenint en compte que “llargues jornades laborals danyen la salut física i mental dels treballadors, així com la seva vida social i familiar”. Des de la visió dels sindicats, cal una visió a llarg termini del tema, assegurant “un model sostenible del temps de treball”.

Enrique Fernández, per la seva banda, reafirmar la tesi que “cada cop més el treballador rep una pressió més forta en el treball, fet que es pot traduir en un empitjorament de la salut laboral”. En aquest sentit, Fernández va reconèixer que, tot i que en els darrers anys s’ha apreciat una lleugera millora de la salut laboral (i, segons ell, hi han influït les directives europees), l’entrada dels països de l’Est a la UE ha plantejat un nou repte, donat que “mantenen unes jornades laborals per sobre de la mitjana i poden provocar una dinàmica molt negativa de competència a la baixa entre països”. Per a Fernández, el gran repte que es planteja ara l’Europa Social és “reduir les grans diferències socio-laborals que hi ha entre els països membres de la UE”.

Cliqueu aquí per accedir al power point de suport a la ponència d’Enrique Fernández.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS