El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

19/01/2010

Els nous reptes feministes davant la crisi

La Fundació Rafael Campalans va organitzar el passat dissabte, 16 de gener, una nova sessió del Fem Dissabte, del grup Dones i Política coordinat per la Mª Dolors Renau. Sota el títol “Els nous reptes feministes davant la crisi”, la trobada buscava reflexionar sobre el paper que juguen les dones, i concretament, les nouvingudes, en la vida quotidiana amb el treball reproductiu.

Sònia Parella, professora de sociologia de la UAB, va abordar les causes de la feminització de les migracions, entre elles “l’efecte crida del mercat demandant força de treball de cura”, i les precarietats laborals que aquestes persones pateixen. Per pal·liar aquestes desigualtats, la ponent proposava “una major professionalització i regulació del treball de cura per tal de poder equiparar-se a les condicions de la població autòctona”.

El segon ponent, Xavier Marín, director de l’Escola de Formació Xavier Soto, va exposar les diferències de valors entre la dreta i l’esquerra des d’una perspectiva de gènere. En aquest sentit, va utilitzar tòpics i frases molt polèmiques tant de la dreta com de l’esquerra sobre l’educació en la igualtat o la segregació per sexes.

Finalment, la Carme Figueras, diputada i portaveu adjunta del PSC al Parlament de Catalunya, va explicar els recursos econòmics de què disposen les famílies davant la crisi, com són la Llei de Dependència i la Llei de Serveis Socials, que “poden fer de suport sobretot a les persones nouvingudes que no disposen de xarxes familiars ni socials”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS