El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

18/06/2008

L’esquerra a Europa: un pas enrere o un pas endavant?

Els passats 6 i 13 de juny la Fundació Rafael Campalans va celebrar dues conferències emmarcades dins el cicle "L'esquerra a Europa: un pas enrere o un pas endavant?". El cicle tenia com a propòsit debatre sobre els processos de renovació de la socialdemocràcia europea, i més específicament sobre els canvis endegats pel Labour Party i l'SPD al Regne Unit i a Alemanya respectivament.

Els processos de renovació iniciats els anys noranta per les formacions socialdemòcrates europees necessiten d'una revisió, i la Fundació Rafael Campalans, juntament amb Policy Network i la Delegació a Espanya de la Fundació Fredrich Ebert, va considerar oportú el debat amb les forces polítiques implicades i amb responsables dels seus think tanks.

El cicle ha servit per posar sobre la taula quins són els reptes a què s'enfronta actualment Europa i cadascun dels seus Estats i, sobretot, per debatre quines han de ser les respostes que ha de donar la socialdemocràcia, en un context mundial de canvi, on apareixen nous reptes, però també noves oportunitats. És en aquest sentit que el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Jesús Caldera, van intervenir en l'acte de cloenda del cicle.

Els ponents convidats al cicle van despertar l'interès de mitjans de comunicació, que es van fer ressò de les opinions de la baronessa Jan Royall, cap del grup parlamentari laborista a la Cambra dels Lords, Niels Annen, diputat i membre de la direcció de l'SPD, i Jesús Caldera, responsable del futur banc d'idees del PSOE. El diari Avui i La Vanguardia van fer-ne tres entrevistes en profunditat.

D'altra banda, us recordem que un cop acabat el cicle, continua la feina d'anàlisi i difusió de la Fundació en l'àmbit de la socialdemocràcia. De fet, durant el darrer any hem revisat periòdicament aquests processos de renovació, enviant als subscriptors del nostre butlletí electrònic informació de les novetats que s'anaven produint al sí dels partits socialistes. La feina d'actualització de tota aquesta informació continua.

Entrevista a Jan Royall a l'Avui

Entrevista a Niels Annen a l'Avui


Entrevista a Jesús Caldera a La Vanguardia


 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS