El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

15/11/2010

“Eleccions al Parlament. Una Catalunya més forta, una societat més justa”, nou número de la Revista frc

La Fundació Rafael Campalans ha editat el número 24 de la Revista frc que duu per títol "Eleccions al Parlament. Una Catalunya més forta, una societat més justa".

En aquest número, que publiquem a pocs dies de les eleccions al Parlament de Catalunya, fem una visió propositiva del futur del país. Així, si a l'anterior entrega de la revista fèiem un repàs dels avenços aconseguit en aquests set anys de governs catalanistes i d'esquerres, en aquesta ocasió volem veure com gràcies a la feina feta durant aquests dos mandats, Catalunya està més preparada per fer front a les adversitats econòmiques, polítiques i socials d'aquesta propera legislatura.

Per explicar aquesta perspectiva de futur, tres candidats del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya, Núria Parlón, Laia Bonet, i Carles Rivera,  presenten una reflexió sobre les propostes de present i futur per Catalunya en matèria de polítiques socials, autogovern, i un apunt de les propostes del Programa Marc, respectivament. A més, en Pep Martí, coordinador del Programa Electoral del PSC, explica els principals elements d'un programa electoral que té com a principal objectiu contribuir a la creació d'una Catalunya més forta, justa i cohesionada.

A l'Entrevista,  Miquel Iceta, viceprimer secretari i portaveu del PSC, dóna seva visió sobre aquests set anys de governs d'esquerres i catalanistes a Catalunya, però també sobre les reformes que ell creu que hauria de fer l'esquerra davant l'escenari de crisi neoliberal, que ell relaciona amb alguns fenòmens internacionals com el Tea Party o l'actuació del govern Sarkozy davant les minories ètniques.

A l'apartat Opinió, el director de la Fundció Campalans, Albert Aixalà, i el professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, Carlos Gómez, us conviden a reflexionar sobre el funcionament dels partits polítics actuals i la necessària reforma d'aquests com a eines imprescindibles per lluitar contra la desafecció política però també, i sobretot, per millorar la nostra qualitat democràtica, dins i fora d'aquests.

Finalment, a l'apartat Comunicació, l'assessor Antoni Gutiérrez-Rubí, fa una defensa de la filopolítica, o filosofia per la política. I el periodista Pep Prieto, a la secció Cultura, ens recomana una revisió de l'obra del director Christopher Notan.

Per accedir a la revista cliqueu aquí.
 

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS