El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

17/01/2011

Un any del terratrèmol d'Haití

El 12 de gener de 2010 va projectar, de manera dramàtica, el nom d'Haití arreu del món. Durant més de 15 dies, Haití va ser imatge de pobresa, de tragèdia, de destrucció. Un any després any després del terratrèmol, la Fundació Rafael Campalans va considerar que era un bon moment per fer balanç, i va oferir a la premsa la possibilitat d'entrevista Marc Antoine Archer, cònsol d'Haití a Barcelona, i poder fer així difusió del seu llibre, Haití, reflexiones para compartir, editat des de la Fundació.

En aquest llibre, l'autor planteja una anàlisi en profunditat de les situacions que han dut Haití, la colonia més rica de França al segle XVIII, a trobar-se en la situació crítica en la que es troba a nivell econòmic, social i polític, i dibuixa possibles escenaris de futur per al país. Al mateix temps, Archer fa una radiografia de les relacions d'Haití amb la comunitat internacional, que sens dubte s'ha intensificat en el darrer any. La reconstrucció del país passa tambe per la seva refundació que, segons l'autor, dependrà de la capacitat del govern de reunificar els haitians al voltant d'un nou projecte de nació, en què l'educació ha de passar a ser pilar fonamental de la societat.

Diversos mitjans van fer la setmana passada balanç d'aquest primer any després del terratrèmol, i d'entre ells, Catalunya Ràdio, Barcelona Televisió, La Vanguardia, l'Avui, l'ADN i el Diari de Girona van voler entrevistar Marc Antoine Archer.

 

PDF

Entrevista a l'Avui

 

PDF

Entrevista a l'ADN

 

PDF

Entrevista al Diari de Girona

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS