El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

31/01/2012

J. I. Marcos Lekuona: 'Fer política és guanyar un vot'

La Fundació Rafael Campalans ha presentat el setè número de la seva col·lecció Formació, Cómo ganar (y perder) votantes, de Juan Ignacio Marcos Lekuona, un llibre que aporta unes pautes de pràctiques per als partits d'esquerra per aconseguir una major sostenibilitat dels seus resultats polítics: guanyar vots, obtenir influència i aconseguir poder a la societat per anar-la transformant d'acord amb els seus valors.

Albert Aixalà, director de la Fundació, va definir l'autor com a "inquiet i curiós" i "un veritable pedagog de la política", algú que a través del seu treball busca saber "com poden els polítics representar millor els ciutadans". Per a Lekuona, va apuntar Aixalà, "un partit és un instrument per guanyar vots, de la mateixa manera que per a una empresa l'objectiu principal és guanyar diners", sense oblidar, però, les finalitats socials. El director de la Fundació va recordar que, arran dels darrers resultats electorals, el partit "té molts casos a analitzar i moltes lliçons per aprendre" i "ha de preparar bé els seus candidats per recuperar tot el que s'ha perdut", començant, com insisteix Lekuona al llibre, per "ensenyar a organitzar i dirigir, no només comunicar". L'important ara, va remarcar Aixalà, és "buscar la fórmula per tornar a ser atractius per als ciutadans".

En la mateixa línia, el portaveu del Grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, va lamentar que "haguem oblidat el fer política, i només ens haguem quedat en la gestió". Iceta va assenyalar que "els ciutadans donen per descomptada la gestió", i el que volen ara és que "els polítics tornin a llegir la realitat tal com és". Els adversaris, però, que pot trobar ara el partit són "la presumpció que ho sabem tot", "fer cas a la inèrcia, i no canviar massa coses", i "caure en la pròpia endogàmia, parlant només amb nosaltres mateixos". Segons Iceta, "ara no només és el moment de parlar, sinó sobretot d'escoltar", de "millorar la comunicació directa amb la gent", d'apropar-nos als ciutadans que "cada cop són més laics (ja no existeixen "els nostres")" i va insistir que "per al partit la formació i la informació han de ser bàsics en aquesta nova etapa".  

Juan Ignacio Marcos Lekuona
, consultor en sistemes de govern i direcció, va remarcar la importància de la conversa personal "i no tanta xarxa social". Lekuona va constatar que "els polítics d'ara saben fer discursos, però no conversar de manera natural" i és en aquest punt on és perden vots. I és que, per a l'autor del llibre, "fer política és guanyar un vot", i per aconseguir-ho "s'ha de tornar a sortir al carrer a buscar-lo". Lekuona, per últim, va alertar que "hi ha poca gent emprenedora als partits d'esquerra i massa buròcrates" una "incongruència terrible" que cal superar.


Cliqueu aquí per accedir a la publicació.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS