El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Notes de l'observatori

23/01/2014

El debat sobre ocupació a les eleccions europees

A mesura que s'acosten les eleccions al Parlament Europeu del maig de 2014, es van posant diferents temes sobre la taula que marcaran el debat durant els propers mesos.

En un context marcat per la crisi, on l'atur és un dels temes que causa major preocupació entre la ciutadania, la discussió se centra sobretot en qüestions relacionades amb el treball. La necessitat de trobar feina ha fet que els aturats comencin a buscar més enllà de les fronteres de l'Estat, provocant una gran mobilitat interna. Davant aquest fenomen els Estats han començat a introduir polítiques que minven les facilitats tant de les persones que emigren com de les persones que immigren. El debat s'ha vist reforçat per la facilitat d'introduir mà d'obra barata, sobretot dels països de l'est. No obstant això, cal tenir en compte que aquestes restriccions limiten el dret fonamental de la ciutadania europea de residir, estudiar i treballar a qualsevol dels Estats Membres.

Tal com mostren les elevades taxes d'atur, la necessitat de crear feina és una de les prioritats dels governs. Els esforços dedicats fins ara a la creació de treball ha tingut efectes negatius sobre la qualitat d'aquest. Les persones han vist com els seus sous han anat disminuint progressivament i han experimentat com la inseguretat de mantenir la feina augmentava. Les condicions de treball a les que actualment es veu sotmesa la població ha fet que augmentessin les malalties relacionades amb l'estrès. És important doncs, invertir esforços no només en la quantitat de treball sinó també en la qualitat.  

Us recomanem aquests dos articles d'opinió publicats recentment al Policy Network

EU election fault lines: The free movement of labour

Europe's new welfarism: The intensification of work "at all costs"?  


Autora: Marlen Niubó   

 

 

 

Notes anteriors


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS