El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Notes de l'observatori

03/06/2012

Després de la tempesta. El sistema polític italià després de les eleccions municipals

Les eleccions locals de 2012 han estat una mica més que l'habitual pas per les urnes per elegir els nous alcaldes i consells municipals en múltiples ciutats petites i mitjanes d'Itàlia (més de 9 milions d'electors, al voltant del 18% de l'electorat total d'Itàlia, han estat cridats a les urnes en 941 ciutats). De fet, han estat els primers comicis que se celebren després de la dimissió de Silvio Berlusconi al novembre de 2011, i els últims abans de les pròximes eleccions generals de l'any vinent. 

  S'esperaven i auguraven canvis, però, al final, s'han produït terratrèmols i ciclons diversos. L'amplitud dels canvis, obliga a utilitzar metàfores referides als desastres naturals per tractar de descriure la transformació que està tenint lloc a la política italiana des de les passades eleccions.

En opinió de destacats observadors, però també del comú dels italians, s'està produint l'inici de la fi dels partits de centre-dreta que recolzaven el govern de Silvio Berlusconi i que han dominat l'escenari polític italià durant els darrers vint anys -comunament mal anomenats els de la "segona república".   


Adjuntem pdf amb l'article complet de Fiorella Favino i Hedwig Giusto analitzant les conseqüències dels resultats de les eleccions municipals italianes.

 

PDF

L'Opinió n.5

 

 

Notes anteriors


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS