El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Notes de l'observatori

30/05/2019

Les eleccions europees: 10 observacions, d'Ania Skrzypek

Un cop passades les eleccions europees, l'ambient general sembla haver-se calmat, sembla que tot ha tornat a una "normalitat" relativa. Si més no, de fa temps que aquestes eleccions eren vistes com un moment decisiu i crucial en la història d'Europa arran de l'amenaça que suposava el més que conegut auge dels populismes, l'extrema dreta i l'euroescepticisme. Tot i així, davant les prediccions que es feien hi ha hagut uns resultats diferents, però esperançadors. 

Per una banda, l'amenaça que suposava aquesta extrema dreta ha potenciat la unificiació de la societat al conjunt d'Europa per tal de fer-hi front, augmentant els índex de participació a quotes que feia anys que no es donáven. A més, ha generat que els partits polítics que defensen els valors fundacionals i unitat de la Unió Europea duguin a terme una campanya electoral més potent, més unitària i més propera a la societat. El fet que l'extrema dreta segueixi guanyant pes, obre una bona oportunitat per a que els partits pro-europeus negociin i facin pinya per a fer-hi front, i garantir una Unió Europea de drets i justícia social. Per altra banda, el canvi climàtic i la creixent preocupació per aquest per part de la societat s'ha vist reflectit en l'augment de vots dels partits "verds", pel que posa en èmfasi la necessitat de que el canvi climàtic s'incorpori de forma urgent a l'agenda política europea.

Aquestes son, de forma breu, algunes de les observacions que la investigadora de la FEPS, Ania Skrzypek, fa en la seva recent publicació sobre els resultats de les eleccions europees.

Des de la Fundació Rafael Campalans us recomanem la seva lectura, que podeu trobar clickant aquí. També podeu descarregar-lo clickant a l'arxiu PDF adjunt més avall.

 

PDF

Arxiu PDF

 

 

Notes anteriors


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS