El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

22/02/2007

Jordi Hereu: “Jo no crec en els multiculturalismes que semblen tolerants i són segregadors; crec en la immigració com a germen de dinamisme social”

L'Espai de Professionals ha reprès les seves activitats amb un dinar-col·loqui amb Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, que va parlar de Cohesió social i noves oportunitats en la seva intervenció del passat dia 21 de febrer. Hereu va assenyalar els seus tres eixos prioritaris d'intervenció, que parteixen de l'aposta del consistori per la dignificació de l'espai públic. Així, Hereu va recordar que "com venim acumulant un stock de capital públic important per la millora de l'espai físic, ara podem afrontar determinats fets, com els escenaris de diversitat social de molts barris de Barcelona com el Raval". Per a Hereu, la qualitat en l'espai públic és l'eina bàsica per a garantir la convivència, així com la seguretat, "feta des de la prevenció i, sobretot, des de la proximitat quotidiana". En aquest punt, Hereu va advertir que "si algú defensa la rebaixa dels impostos, jo dic que no; calen recursos públics per ampliar els serveis".

El segon punt en què Hereu vol apostar fort com a alcalde és en el de la cohesió social, "condició indispensable perquè una ciutat pugui tenir estratègies de desenvolupament econòmic, de generació de prosperitat". Fruit d'aquest cinc mesos com a alcalde, Hereu ha tingut la possibilitat de parlar amb alcaldes d'arreu, i ha pogut reafirmar la seva idea de ciutat "pròspera en el seu conjunt", lluny de la fractura entre barris atractius, connectats amb el món, i barris amb un alt ric d'exclusió social. L'alcalde es va mostrar disposat a "potenciar polítiques actives des de la proximitat, no només assistencials, sinó generalistes, per atendre les noves necessitats dels cada cop més diversificats nuclis familiars, posant l'èmfasi sobretot en la formació".

Jordi Hereu també va fer referència al repte de la immigració, de la que va dir que "és un dels aspectes que més ens ha canviat com a ciutat en els darrers 10 anys" i va apuntar que no creu "en els multiculturalismes que semblen tolerants i són segregadors; crec en la immigració com a germen del dinamisme social". L'alcalde candidat aposta per "no només generar els drets de ciutadania dels nousvinguts, sinó també assegurar una química social que fa que poc a poc les coses van quallant socialment". Així, va advertir que "no estem disposats a convertir els reptes en problemes, sinó en oportunitats".

En tercer lloc, Jordi Hereu va assenyalar la promoció econòmica com a "mecanisme per no autolimitar-se i projectar les potencialitats de la ciutat", traduint el talent en projectes polítics i socials interessants, "a partir d'un diàleg franc entre administracions, sindicats i organitzacions empresarials". Hereu va admetre que "com venim amb retard, ens tocarà viure uns quants anys de seguiment del desenvolupament de determinades infraestructures", molt especialment en l'aeroport. Partidari d'una "exigència discreta perquè l'Aeroport de Barcelona tingui el paper que ha de tenir, connectant Barcelona i Catalunya amb el món", l'alcalde va afegir que "és igual els terminis en què es produeixi l'adjudicació dels espais de la nova terminal del Prat"; "esperarem el temps que faci falta perquè l'objectiu és arribar a un bon acord amb l'operador, en benefici de la ciutat i del país."

La Vanguardia, 22 de febrer

El Periódico, 22 de febrer

Avui, 22 de febrer

Una identidad-proyecto para Barcelona, d’Albert Aixalà.

Generación Hereu, de Francesc-Marc Álvaro.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS