El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

07/10/2019

La FEPS organitza la seva primera Autumn Academy

El passat dia 7, 8 i 9 d'Octubre la Fundació Europea d'Estudis Progressistes (FEPS) va organitzar la seva primera "Autumn Academy" a Brussel·les, Bèlgica.

Aquestes jornades pretenen ser un punt de trobada de tots aquells acadèmics, joves, polítics i representants d'alt nivell del món socialdemòcrata dels diferents membres i països de la Unió Europea per tal de debatre i intercanviar opinions i debats sobre nombroses temàtiques importants per al conjunt de la Unió Europea.

Així doncs, l'objectiu de la iniciativa és proporcionar als participants coneixements i aprenentatges crucials sobre la socialdemocràcia i Europa, ja que durant aquests 3 dies es va dur a terme un programa d'aprenentatge i capacitació sobre temàtiques multinivell. No obstant, un altre objectiu d'aquestes jornades és el d'enfortir els vincles i llaços d'entesa i cooperació entre els polítics i parts interessades de la família socialdemòcrata europea, i treballar així per una UE que sigui capaç de fer front de forma unida a la gran quantitat de reptes als que haurà de fer front en el futur.


Amb tot, les tres temàtiques principals tractades durant la Autumn Academy vàren ser:
- La UE després de les eleccions i el panorama polític d'avui.
- Prioritats de la família progressista per al mandat de la UE 2019-2024.
- Estudis específics per a països, àmbits de política de la UE i institucions de la UE. 

En representació de la Fundació Rafael Campalans, Judith Riera, Tinenta d'alcalde i regidora de promoció econòmica i ocupació. Igualtat i polítiques LGTBI de l'Ajuntament de St. Joan Despí, va assistir-hi els tres dies. A continuació s'adjunta un resum d'aquestes jornades redactat per ella mateixa:

"Durant aquesta setmana, del 7 al 9 d'octubre, ha tingut lloc la Autumn Academy de la FEPS.
Tres dies on progressistes d'arreu d'Europa hem pogut gaudir de debats, ponències i intercanvis i visites a les diferents institucions europees, perfectament orquestrats per aquesta organització.

Debats sobre les diferents crisis territorials que patim alguns països, com España i el Regne Unit. El nostre compromís amb el medi ambient i en fer d'Europa i de les institucions europees un lloc on les dones visquin segures i en igualtat de condicions, com és el moviment "me too".

A més, la participació de referents de primera línea política europea, MEPs de diferents països que ens ha permet conèixer de primera mà els temes que estan liderant l'agenda en aquest moment i poder intercanviar impressions.

Cal destacar, però, la participació de les dones en aquesta Autumn Academy, la FEPS, amb la seva presidenta al capdavant Maria Joao, ha estat exemple clar d'allò que reivindiquem els i les progressites: la paritat és possible a tots els nivells.

Tenint l'oportunitat d'escoltar i conèixer a dones que estan liderant la política europea.

Per una banda, la presidenta del grup dels i les Socialistes i Demòcrates al parlament europeu (S&D), Iratxe Garcia, que ens deixava molt clar per on ha de venir l'Europa del demà (i l'actual) "El Futur d'Europa significa una transformació econòmica, social i ecològica sense deixar a ningú enrere " per tant, la introducció de la dimensió social davant els nous reptes europeus serà fonamental.

Per altra banda, Federica Mogherini, alta representant de la UE per a afers exteriors i la política de seguretat i vicepresidenta de la Comissió de la UE, que al seu legacy speech després d'aquests cinc als al capdavant va remarcar els avenços aconseguits, tot i les dificultat a l'hora de posar sobre el paper tot allò aconseguit. S'han aconseguit acords molt importants, com l'acord nuclear amb l'Iran. Un dels gran èxits. Però per sobre de tot i per molt difícil que sembli "hem de trobar espais per a les converses multilaterals sempre, per molt difícil que sembli".

L'Autumn Academy ha estat una oportunitat excel·lent per seguir el camí dels i les progressistes europeus i reivindiquem aquests espais, realment necessaris per poder realitzar intercanvis entre els nostres partits i organitzacions per seguir la mateixa direcció. Per aconseguir una Europa més forta i cohesionada.

Gràcies per la seva organització i fins la propera!
"   


 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS