El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

13/01/2006

Ramon Fernández Jurado, un combatent per la llibertat i pel socialisme

El passat divendres 13 de gener va tenir lloc la presentació del Full Suplement del Butlletí de l’Arxiu Històric Ramon Fernández Jurado, un militant obrer de Jordi Garcia-Soler. L’acte es va celebrar en una sala de la biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels.

En la presentació hi van intervenir Isidre Molas, president de la Fundació Rafael Campalans, Maria Josep Udina, ex-regidora de l´Ajuntament de Castelldefels, Jordi Garcia-Soler, periodista i autor del text i Antonio Padilla, alcalde de Castelldefels. Tots ells van rememorar la figura i la trajectòria vital de Fernández Jurado, un combatent per la llibertat i pel socialisme nascut l’any 1914, i que va viure en primera línia la República, la Guerra i la repressió franquista.

Els participants a l’acte explicaven que era una persona que no es rendia, tot i la malaltia, i que es queixava dels que no treballaven prou: “Oi que els calers que es cobren a final de mes són de debò? Doncs la feina també ha de ser de debò”. Fernández Jurado tenia la consciència d’aquell que ha hagut de patir de debò per poder tirar endavant a la vida de forma autodidacta. Alhora, però, sabia que per transformar la realitat no n’hi ha prou amb els ideals: “En política no es pot ser pur; cal ser honrat, però no pur”.

L’èxit de públic, entre el que cal destacar l’assistència dels seus amics, companys i familiars més directes, va posar de manifest l’estima i consideració vers a la seva persona.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS