El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

14/06/2013

Sopar de l'Espai Alternativa amb Raimon Obiols

El passat divendres, 14 de juny, es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) un nou sopar de l'Espai Alternativa, fruït de la col·laboració entre la Fundació Rafael Campalans i la Joventut Socialista de Catalunya.

El convidat del sopar va ser l'eurodiputat Raimon Obiols que, al llarg de la seva intervenció, va reflexionar sobre el debat existent a la societat al voltant de les idees relacionades amb la "vella" i la "nova" política, arrel de les situacions de crisi generades en els àmbits sòcio-econòmic, nacional i de regeneració democràtica. Segons Obiols, "la idea de representant polític està sent substituïda progressivament per la de portaveu polític", i en conseqüència, "cal explorar noves formes de relació entre política i ciutadania".

La trobada també va permetre comentar el present i el futur de la situació a Europa, amb l'horitzó de les eleccions a Alemanya en els propers mesos, i de les eleccions al Parlament Europeu l'any vinent. Obiols va assegurar que "molt probablement viurem un cert canvi d'orientació de les polítiques econòmiques i d'austeritat, però no hi haurà un reconeixement de l'error ni de l'austericidi, ni tampoc un canvi substancial del discurs polític en quant aquestes qüestions".

Està previst que durant el segon semestre de l'any se celebrin un parell de sopars més de l'Espai Alternativa, amb la voluntat de reflexionar i debatre sobre les qüestions que interpel·len a la socialdemocràcia europea i a la joventut catalana. Així mateix, en paral·lel a la realizació dels sopars, des de l'Espai Alternativa també es preveu continuar amb la publicació mensual d'articles, a través del web de la Fundació Rafael Campalans.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS