El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

05/11/2014

La Fundació Rafael Campalans, a la conferència “Call to Europe”

La Fundació Rafael Campalans va participar la setmana passada, a Brussel·les, a la quarta edició del Call to Europe, una conferència anual sobre l'estat de la Unió Europea (UE) organitzada per la Fundació Europea d'Estudis Progressistes (FEPS), de la qual la Fundació Rafael Campalans és membre.

Enguany, la conferència s'ha dedicat a analitzar el paper d'Europa en la política d'asil amb els països del nord d'Àfrica i de l'Orient Mitjà, i sota el títol "Building solidarity in asylum policy" ha reunit polítics, experts i membres d'associacions civils de tota Europa. La conferència va ser inaugurada pel president de la FEPS i ex primer ministre italià, Massimo D'Alema, i va comptar amb una ponència inaugural de Sergei Stanishev, president del Partit Socialista Europeu i exprimer ministre búlgar, que va reclamar més coordinació dels mecanismes legals dels països europeus i una millor implementació de les polítiques que deriven del dret d'asil. La conferència, conduïda per Ernst Stetter, secretari general de la FEPS es va organitzar entorn a 2 grans sessions:

-       Una primera taula (matí), "Building a common progressive european approach for asylum seekers", que tenia com a objectiu examinar el marc de la política europea d'asil per presentar una alternativa comuna i una narrativa progressista creïble i convincent. Com canviar el focus cap a la conformació de polítiques harmonitzades de migració, asil i refugiats? Com construir un programa polític a llarg termini? Com connectar millor els marcs de les polítiques europees amb el dels estats membres.

-       La segona taula (tarda), "EU neighbourhood policies on conflicte and asylum seekers in the MENA region", es va centrat en les polítiques concretes de veïnatge amb els països del nord d'Àfrica i d'Orient Mitjà, la cooperació al desenvolupament i el comerç internacional amb aquests països. Partint d'un enfocament progressista, es van plantejar les maneres d'establir una xarxa internacional de cooperació, i es va discutir entorn a com canviar els discursos estrictament eurocèntics.  

Adjuntem el programa amb tots els participants a totes dues taules.

Massimo D'Alema va ser també l'encarregat de cloure la conferència, que va qualificar de "gran primer pas cap a la convergència de polítiques d'immigració i d'asil consistents dins el marc europeu".


L'endemà de la conferència, el dijous 6 de novembre, la FEPS va organitzar una reunió amb totes les fundacions i think tanks membres per dissenyar el programa d'activitats del 2015. La Fundació Rafael Campalans, juntament amb la Fundació Jean Jaurès, la Friedrich Ebert, la Fabian Society, el Policy Network, entre d'altres, hi va assistir per explicar les seves prioritats per a l'any vinent.

 

PDF

Programa de la conferència

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS