El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

02/04/2012

La vaga general i les reformes

Vivim temps convulsos, les grans reformes se succeeixen i la segona vaga general en 18 mesos -tot i tenir un impacte major que l'anterior- corre el risc de desaparèixer de l'agenda mediàtica amb la mateixa celeritat que ho va fer la reforma fiscal amb la que es va estrenar el Govern Rajoy, l'aministia fiscal aprovada el passat divendres o la pròpia reforma laboral que va motivar la vaga. Més que temps líquids sembla que vivim temps de fuites de gas a pressió.

I per a seguir-los, us recomanem la nova publicació setmanal de l'Àrea d'Economia del PSC "La setmana econòmica", on cada setmana hi podreu trobar un resum actualitzat de tot allò que passa a l'economica catalana, espanyola, europea i global, a més dels posicionaments i les accions del PSC en matèria económica.

Cliqueu aquí per accedir a "La setmana econòmica".

En aquest context, però, val la pena aturar-se a pensar què està passant realment més enllà de l'actualitat diària i quines són les conseqüències de les reformes que està emprenent el govern del Partit Popular. En aquest sentit cal destacar l'informe que va fer públic la Fundación Ideas la setmana passada "Reforma laboral y crisis: efectos sobre la economía española".

L'informe apunta que l'abaratiment de l'acomiadament i l'ajust dels salaris provocarà una caiguda de la recaptació tributària i un augment de la despesa en prestacions d'atur, fet que agreujarà el déficit públic i obligarà a fer un ajust encara major del que preveu el Govern si es volen cumplir els objectius de déficit. En termes concrets, l'informe detalla que la reforma laboral destruirà 172.000 llocs de treball addicionals, als més de 600.000 ja previstos per aquest any, i provocarà una contracció de l'economia encara major, arribant al -2.2% el 2012, 0,5 punts més que la prevista pel Govern. Davant d'aquestes dades l'informe conclou que la reforma accelerarà l'escenari de "doble recessió" que viu el nostre país, empitjorant tots els indicadors d'un any 2012 que serà molt pitjor que l'anterior.

Cliqueu aquí per accedir a l'informe de la Fundación Ideas.

Finalment, us recomanem una lectura de plena actualitat després de l'amnistia fiscal decretada pel govern el passat divendres. GESTHA, el sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda, el passat mes de novembre va publicar l'informe "Reducir el fraude fiscal y la economía sumergida. Una medida vital e imprescindible para superar la crisis" amb una sèrie de recomanacions que no està seguint precisament el nou govern.

Cliqueu aquí per accedir a l'informe.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS