El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

20/04/2006

Dieter Koniecki, Premi Compromís

El Premi especial Compromís “Antonio Garcia” s’atorga a Dieter Koniecki, delegat per Espanya de la Fundació Friedrich Ebert.

Nascut a la Baixa Silèsia (actual Polònia) el 1931, Dieter Koniecki té un currículum d’aquells que impressiona. Expulsat de Silèsia amb tan sols 14 anys, va cursar estudis universitaris de Filosofia i Lletres i Sociologia Política a les Universitats de Bonn i París.

Condemnat a 10 anys de presó en procés secret a Praga l’any 1961 per suposades sospites d’espionatge i posat en llibertat cinc anys després gràcies a la pressió internacional, es va traslladar a Mèxic a finals dels anys seixanta com a investigador, becat per la Fundació Friedrich Ebert, elaborant un estudi sobre la influència de l’anarquisme i l’anarcosindicalisme a la Revolució Mexicana.

Designat representant de la Fundació Friedrich Ebert a Mèxic, és traslladat a Espanya, on formalment desenvolupa tasques de coordinador i delegat de la Fundació, iniciant una àmplica col•laboració amb les més diverses institucions no governamentals com la Fundació Pablo Iglesias i Largo Caballero, entre d’altres. El 1976 és cridat pel president de la Internacional Socialista, Willy Brandt, per assessorar en assumptes relacionats, principalment, amb Amèrica Llatina, però també amb alguns països de l’Àfrica i el Pacífic, funció que desenvolupa fins el 1992. Actualment, representant de la Fundació Friedrich Ebert a Espanya.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS