El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

14/07/2008

Els 30 anys del PSC

El PSC va celebrar dissabte, 12 de juliol, els seus 30 anys d’història amb un acte commemoratiu a l’Auditori de Barcelona. La festa va servir per homenatjar els homes i dones que han construït el partit en aquestes 3 dècades d’història. Així, a l’acte van participar, amb les seves intervencions, Josep Maria Triginer, Josep Verde i Aldea, Salvador Clotas, Marina Bru, Joan Comas, Jordi Font, Lluís Armet, Josep Maria Sala, Isidre Molas, Josep Maria Àlvarez, Manuela de Madre, Antoni Siurana, Joaquim Nadal, Raimon Obiols, Joan Clos, Celestino Corbacho, Jordi Hereu i Pasqual Maragall. Maragall, obacionat pels assitents, va assegurar que “els anys políticament més feliços de la seva vida els va passar amb els socialistes”.  

El primer secretari del PSC, José Montilla, encarregat de tancar la ronda d’intervencions, va agrair especialment la presència de Pasqual Maragall que, segons Montilla, “encarna de la millor manera possible l’ambició del PSC”. Montilla va recordar que el PSC “és avui un partit unit (que no uniforme) en defensa d´un projecte comú i uns objectius compartits”. Segons Montilla, és precisament aquesta unitat “un dels principals actius en un moment d´incertesa econòmica i social”.

En aquesta línia, el primer secretari del PSC ha insistit en que “som l´únic partit capaç de prendre decisions i d´assumir riscos necessaris perquè  el PSC és l´únic partit que té un projecte clar i és capaç de dur-lo a terme”.

La Fundació va participar d´aquesta festa amb la publicació del llibre PSC, 30 anys de socialisme català i que ja és a la venda. El llibre, amb pròleg del primer secretari del PSC, José Montilla, i presentació del president de la nostra Fundacíó, Isidre Molas, fa un repàs de tots els congressos celebrats pel partit, amb els seus protagonistes.

Cliqueu aquí per accedir a la fitxa del llibre.

D´altra banda, el proper número de frc Revista de Debat Polític, que es presentarà el cap de setmana del XIè Congrés del PSC (dies 18, 19 i 20 de juliol), conté dos articles que fan referència als 30 anys d´història del partit. D´una banda, Joan Fuster, professor d´Història Contemporània i membre fundador del PSC, examina aquesta història de 30 anys amb l´objectiu de ´saber més sobre el PSC, sobre la seva gestació i, potser, sobre la seva naturalesa’. D´altra banda, Joan Rodríguez, professor de Ciència Política de la UAB, s´interroga pel projecte catalanista del PSC, tot resseguint les resolucions congressuals d´aquests 30 anys de vida del partit, per arribar a un balanç contundent: el PSC ha esdevingut en aquest temps el veritable partit federal d´Espanya.

Cliqueu aquí per accedir a aquests dos articles.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS