El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/01/2009

Isidre Molas: "Campalans va ser un patriota de veritat, perquè pensava en la societat tota sencera"

La Fundació Rafael Campalans i el Club de Conferències del PSC van presentar el passat 29 de gener l’obra política de Rafael Campalans, editada per la Fundació. L’acte, que va ser presentat pel director de la Fundació, Albert Aixalà, va comptar amb la intervencions de Josep Maria Muñoz, director de “l’Avenç”; Joan Tàpia, periodista, i Isidre Molas, president del PSC i de la Fundació, i vice-president del Senat.

Josep Maria Muñoz va fer un repàs a la biografia de Rafael Campalans, i va destacar-ne els contactes que va establir amb Europa gràcies a haver ampliar els seus estudis fora. Així, el director de la revista l’Avenç va elogiar “la defensa que feia Campalans d’una Catalunya socialment justa i políticament lliure, i la necessitat de construir un país digne, un país europeu”. Muñoz va elogiar el contingut del llibre, realçant les pàgines en què s’hi troben “unes reflexions molt interessants sobre el catalanisme polític, sempre amb l’actitud ferma de mirar endavant”.

El periodista Joan Tàpia, per la seva banda, va dir de Campalans que, per a ell, havia estat un “referent desconegut” de qui, mica en mica, a través de Joan Pallach, va conèixer-ne el pensament, més enllà del “Política vol dir pedagogia”. Tàpia va destacar la capacitat de Campalans de “pensar la política, des de Catalunya, de forma independent, no subordinada al que passi a la resta d’Espanya i Europa”, i el fet de ser una figura “que pensava el socialisme de manera no dogmàtica, amb un pensament socialista profundament liberal”.

El president del PSC i de la Fundació, i vice-president del Senat, Isidre Molas, va cloure l’acte recordant la forta personalitat de Campalans i la seva preocupació per valors com l’universalitat, la llibertat, la responsabilitat i la cultura. En aquest sentit, Molas va explicar que per a Campalans socialisme volia dir llibertat individual, democràcia, cultura, formació i catalanisme i que, tot i ser un teòric, també era un defensor de la pràctica política, que reclamava un partit i uns sindicats forts. Isidre Molas va acabar la seva intervenció elogiant la figura de Campalans, “patriota de veritat, perquè pensava en la societat tota sencera”,
Cliqueu aquí per accedir a la fitxa de la publicació.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS