El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

21/03/2011

FRC 25. Eleccions al Parlament 2010: anàlisi dels resultats

Fa poc més de tres mesos que van celebrar-se les eleccions al Parlament de Catalunya, i les anàlisis encara se succeeixen. Sens dubte, la contundent victòria de la federació nacionalista de Convergència i Unió (CiU) enfront de la resta de partits, i sobretot, del seu principal adversari, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), posa sobre la taula una evidència: Catalunya ha canviat, i les esquerres no han estat capaces de traçar una línia d'actuació clara i contudent que convencés els electors; els 62 diputats de CiU, davant dels 28 del PSC ho posen de manifest. Què va passar, doncs, el 28 de novembre? O, més ben dit, per què es va deixar de votar socialista? Per què el PSC va perdre gairebé una tercera part dels electors del 2006 (225.000 sobre 796.000)?

Conscients de la importància d'aquests resultats, aquest número de frc REVISTA DE DEBAT POLÍTIC dedica el seu bloc central a fer una anàlisi de la derrota, des d'òptiques molt diverses, i intenta donar unes pinzellades de quin ha de ser el disseny de futur, tenint en compte també que d'aquí poc més de dos mesos se celebren les eleccions municipals. I ho fa amb els articles d'Isidre Molas, president del Partit dels Socialistes de Catalunya i de la Fundació Rafael Campalans, d'Oriol Bartomeus, director de la nostra revista, de Gabriel Colomé, professor de Ciència Política de la UAB, de David Miró, periodista, i de Marta Luque i Robert Liñeira, llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració i investigador de l'ICPS, respectivament.

A més, FRC 25 ha reunit en les seves pàgines els candidats i candidates a les ciutats de més de 75.000 habitants amb ajuntaments socialista per demanar-los la seva opinió sobre els reptes que els esperen als nous ajuntaments, les reformes necessàries per millorar la feina dels consistoris, i els temes que han de marcar la propera campanya electoral municipal.

D'altra banda, conscients que l'actualitat política ens porta als països àrabs, comptem amb un acurat article d'opinió de Pol Morillas, coordinador de l'àrea de Polítiques Euromediterrànies de l'IEMed, i una peça a la secció de comunicació de Antoni Gutiérrez-Rubí.


Cliqueu aquí i accediu a tots els articles d'aquest nou número de la revista.

 

 

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS