El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

03/11/2011

Exclusió juvenil a Europa: impactes de la crisi i protestes indignades

La Fundació Catalunya Europa va presentar el passat 3 de novembre un debat per aprofundir en les causes que han portat a la situació de crisi actual així com en l'anàlisi de les possibles vies de sortida.

Pau Serracant, sociòleg expert en temes de joventut, encarregat de moderar l'acte, va denunciar la "difícil situació dels joves avui: el pacte generacional ha petat amb la crisi, fet que suposa que es demani més a més joves i durant més temps".

David Lizoain, economista, va centrar la primera part de la seva intervenció en el cas grec "i la més que preocupant situació dels seus joves, que tenen un futur fins i tot més negre que el dels joves d'aquí". Lizoain va recordar que "la crisi ha multiplicat per dos l'atur juvenil", una situació "que serà prolongada en el temps i que acabarà conduint a llocs de treball amb sous més baixos". La pregunta que s'ha de fer Europa ara, és, segons ell "podem donar una bona qualitat de vida als nostres joves?". Clarament, apunta, la resposta és negativa. I és que "tot i que és tota la societat la que pateix la crisi, són els joves els primers en notar les deficiències".

Per la seva banda Jordi Mir, membre del Centre d'Estudis dels Moviments Socials de la UPF, va fer un recorregut per les mobilitzacions de joves al Regne Unit, Tunísia i Egipte, apuntant que "demostren que sortir al carrer, reivindicar, pot suposar canvis en el sistema polític". Mir va denunciar que "els joves pateixen una triple exclusió: econòmica, política i identitària", i va destacar que "actualment no s'ha de menystenir la força de les xarxes socials com a canals per a la reivindicació".

Per acabar, Mir va lamentar que "la societat actual s'hagi convertit en un col·lectiu d'individus que només pensen en la seva esfera privada, i no veuen més enllà"

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS