El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

15/10/2008

Presentació de "Ciudadanas y políticas", de Ma Dolors Renau

La Fundació Rafael Campalans ha presentat el cinquè número de la col·lecció frc Llibres, Ciudadanas y políticas, de Ma Dolors Renau. L’acte de presentació, que es va fer al Palau de la Virreina, i que va ser introduït per el director de la nostra Fundació, Albert Aixalà, va comptar amb la intervenció Inicial de Joan Manuel Del Pozo, exconseller d’Educació i membre del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Del Pozo va apuntar que “aquest llibre té, com a característica clau, que reivindica la idea de subjecte històric (dona) com a clivella de transformació social”, fent èmfasi en què “l’emergència social de la dona ha de tenir una translació en la política”, i “incorporant a l’espai públic (entès com a espai físic, però també com a espai simbòlic) els valors humans que la dona ha sabut preservar durant tots els segles d’història. L’exconseller va insistir en la necessitat de proclamar el feminisme dialèctic, entès com el que “busca el diàleg amb altres sectors, anant més enllà del feminisme en sí”, i va recordar que "el feminisme no ha de ser només un valor de les dones, sinó de la democràcia”.

Imma Moraleda, regidora del Districte de Sants-Montjuïc i Secretària de Polítiques de les Dones del PSC, va afegir a les paraules de Del Pozo que “les dones socialistes sempre hem apostat pel feminisme de la igualtat, i estem convençudes que només avançarem si treballem de manera col·lectiva”. Moraleda va elogiar la tasca de Renau com “una de les primeres defensores de la participació política de les dones”, i, va afegir, “precisament és la valentia de dones com ella que ha permès que avui siguem on som, amb una ministra de Defensa, o un nou ministeri d’Igualtat”. Moraleda va destacar com a idees clau del llibre que “hi ha més d’un tipus de feminisme; que hi ha una clara necessitat de crear xarxes i formar-nos, avançant de manera col·lectiva, i el paper pacificador de la dona, fent valer la paraula per sobre de la violència”.

L’autora del llibre, Ma Dolors Renau, va tancar l’acte confessant que “escriure aquest llibre va ser fruit d’una necessitat personal, gairebé obligada, de posar ordre a escrits dispersos i va aprofitar l’acte per demanar que “en un moment de crisi ideològica com el que estem, “cal que qui governa ho faci bé, des de la moral i la decència, i cal generar discurs fent un treball de base, per tal que circulin les idees”, perquè, en definitiva, com va concloure Renau, “sempre ens queda la paraula”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS