El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

28/02/2008

La batalla decisiva de Texas i Ohio

Les darreres informacions que apareixen a la premsa aquests dies asseguren que Hillary Clinton ha pujat el to del seu discurs per intentar parar la inèrcia guanyadora d’Obama en la lluita per a la candidatura presidencial demòcrata als Estats Units. Barack Obama, per la seva banda, sembla imparable, i ha centrat ara els esforços en captar el vot dels hispans.

Propera parada: Ohio i Texas, el proper dimarts, 4 de març.

Des que el passat 19 de febrer el candidat Barack Obama s’imposés a Hawaii i Wisconsin, els resultats que hi hagi el proper 4 de març (sobretot a l’Estat de Texas, on s’escullen 228 delegats) són decisius. Tot i que Obama guanya de llarg en nombre d’Estats, la diferència en la xifra de delegats entre un i altre és mínima. El New York Times ofereix una taula de resultats detallada de delegats i estats per fer-ne un bon seguiment.

Com hem dit, Texas és un dels principals escenaris d’aquestes primàries, estat on es juga una gran part de la campanya demòcrata nord-americana. L’Estat representa, tant per la seva diversitat geogràfica com ètnica, una prova perfecta per determinar la viabilitat de totes dues candidatures per a l’elecció nacional. Us recomanem els articles “Pieces of Texas Turn Primary into a Puzzle”, així com “Wisconsin? Texas and Ohio Are Where All the Action Has Gone”, tots dos de The New York Times.

Que la cita del 4 de març és clau ho demostra la quantitat d’articles i reportatges que la premsa espanyola i internacional hi dedica. Us oferim a continuació tres articles, dirigits sobretot a analitzar estratègies i punts en què es troben cadascuna de les campanyes, i que donen una visió d’en quin punt ens trobem.

“The Democrats’ Choice: Manager or Visionary”, de The American Prospect

“A clash of styles in Ohio Debate”, de Time

“Superdelegates” and the US election, de Open Democracy

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS