El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

04/10/2012

Sis discursos del New Deal. Hi ha una altra manera de sortir de la crisi

Edicions Els Llums ha presentat el llibre Sis discursos del New Deal. Hi ha una altra manera de sortir de la crisi, de Franklin Delano Roosevelt. L'editor, Joan Ramon Riera, va introduir l'acte, tot  apuntat que "el llibre recull una selecció amb els discursos de Roosevelt que millor descriuen el present". 

El professor de Ciència Política de la UAB i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Gabriel Colomé, va fer un repàs per la trajectòria política de Roosevelt i, sobretot, els seus anys a la presidència dels Estats Units. Colomé va destacar que "ell va salvar el país, va evitar que saltés pels aires, amb una crisi social forta, amb 21 milions d'aturats". Per a Colomé, Roosevelt és una figura clau, "que els republicans acusaven de comunista, i els d'esquerra de feixista". Ell, però, "deia que simplement era demòcrata".  

Per la seva bada, Lídia Santos, professora de Dret Internacional Privat de la UAB, va remarcar que "Roosevelt va ser un president capaç de retornar la confiança a la gent i garantir una existència digna als ciutadans". Per a Santos, "aquest no és un llibre simplement de memòries, sinó que és una mostra de paral·lelismes i similituds enormes amb la situació de crisi actual". La professora de Dret Internacional Privat va recordar que "el New Deal de Roosevelt  va establir les bases de l'Estat del Benestar, que és el que ara s'està intentant desmantellar". Per a Santos, "en el context actual, és la democràcia mateixa la que està en risc", i "aquest llibre evidencia que no es pot acceptar l'estat actual de les coses".


Accediu aquí a més informació sobre el llibre. 

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS