El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

02/05/2012

Martin Schulz: "Europa necessita creativitat i lideratges forts"

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha inaugurat el cicle de conferències "Líders i testimonis de l'Europa Contemporània" amb una conferència organitzazda per la Fundació Rafael Campalans, la Fundaciío Catalunya Europa i RBA.

L'acte ha estat presentat per Antoni Castells, president del Consell Assessor de la Fundació Catalunya Europa, i per Miquel Iceta, president de la Fundació Rafael Campalans, que s'ha lamentat per "la manca de lideratges a Europa", tot i que "el cert és que Schulz té fusta de líder europeu". Iceta, a més, ha advertit que "el futur de la socialdemocràcia no pot basar-se exclusivament en una victòria de François Hollande a les eleccions presidencials franceses", sinó que "cal que s'imposin les seves idees".

En la seva intervenció, Martin Schulz ha alertat que "Europa està en una cruïlla: per primera vegada la construcció europea pot fracassar, pot desmembrar-se", i davant d'això "l'esquerra s'ha de preguntar quina postura vol prendre". En aquest sentit, el president del Parlament Europeu ha lamentat que "'s'hagin rescatat bancs i no haguem estat capaços de crear programes europeus d'ocupació per a joves, per exemple". Schulz, molt crític amb les polítiques de retallades dels governs conservadors, ha defensat "la necessitat d'una disciplina pressupostària, sí, però prioritzant sempre la inversió en infrastructures, en investigació, en tot allò que fa possible el creixement econòmic".

El dirigent socialdemòcrata alemany ha receptat "fantasia i lideratges forts per a Europa, mirar més enllà del continent i veure que estem en un moment de canvi històric", alhora que "és imprescindible deixar de pensar en clau nacional i fer-ho en clau europea". Només així, ha afirmat Schulz, Europa serà capaç de fer front als seus principals desafiaments: ser realment competitius en les relacions comercials internacionals, aconseguir una fiscalitat justa, ser forts en el control de l'especulació en el món financer, i estar alerta davant els moviments migratoris i el canvi climàtic. Schulz ha conclòs que "efectivament, Europa s'ha d'organitzar millor, de manera més eficaç" si vol que "els joves del segle XXI la vegin com a instrument legítim".

Per tancar la seva intervenció, el president del Parlament Europeu ha citat l'escriptor alemany Thomas Mann: "Vull una Alemanya europea, i de cap manera una Europa alemanya", ha sentenciat.


Cliqueu aquí per accedir al vídeo de la intervenció de Martin Schulz.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS