El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

14/03/2014

Seminari "Next Left. Building Welfare Society"

La Fundació Europea d'Estudis Progressistes (FEPS), la Fundació Rafael Campalans i l'Institut Renner van organitzar el passat divendres, 14 de març, a Barcelona el seminari "Building Welfare Society", en el marc del programa "Next Left".

Dècades després de la seva posada en marxa a bona part d'Europa, si bé l'Estat del Benestar continua vigent, els reptes a què ens enfrontem per mantenir el model social europeu han canviat substancialment. Amb quines línies de reforma i quines prioritats?  

Per respondre i debatre entorn a aquesta pregunta, vam plantejar un seminari amb dues sessions, en què vàrem reunir acadèmics, polítics, i responsables de diversos think tanks europeus.  

La jornada va ser inaugurada per Esther Niubó, directora de la Fundació Rafael Campalans, Joan Rangel, diputat per Barcelona a les Corts Generals i portaveu socialista a la Comissió de Pressupostos i Alfred Gusenbauerex canceller d'Àustria i president del Programa d'Investigació “Next Left” de la FEPS.

A la cloenda hi van participar Miquel Iceta, president de la Fundació Rafael Campalans, Pere Navarro, primer secretari del PSC, i Alfred Gusenbauer, ex canceller d'Àustria i president del Programa d'Investigació “Next Left” de la FEPS.

En els propers dies, la Fundació us oferirà un resum complet de totes les ponències del seminari. Teniu adjunt, de moment, el material que alguns dels ponents van utilitzar i us oferim, a més, una galeria d'imatges de totes les sessions del seminari i dels seus participants.   

Dissabte, 15 de març, es va celebrar una reunió a porta tancada amb els membres del "Next Left Focus Group" per debatre entorn als diferents papers que cadascun dels membres van presentar. Carles Riveraeconomista i professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i membre de la comissió executiva de la Fundació Rafael Campalans, va defensar el seu paper Towards a 'Property-Owning Democracy'


Fotos: Jordi Play                                                                                                                                                                                                                                                      

 

PDF

Programa del seminari

 

PDF

Presentació de Ronny Mazzocchi

 

PDF

Presentació de Johan Bo Davidsson

 

PDF

Presentació de Kristian Weise

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS