El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

29/10/2021

En record de José Antonio González Casanova

Avui a la matinada, 29 d'octubre, ens ha deixat una figura essencial del socialisme català: José Antonio González Casanova. 

Nascut a Barcelona el 1935, va ser un dels redactors de la Constitució Española del 1978 i de l'Estatut d'Autonomia del 1979, com també del del País Basc i el de Galícia. 

Estudià Dret a la Universitat de Barcelona, obtenint la càtedra de Dret Polític de la Universitat de Santiago de Compostela. A més, ocupà la càtedra de Teoria de l'Estat de la Facultat de Ciències Econòmiques i de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona, passant a basar la seva vida en la docència junt amb la política.

Compromès amb la militància i la política, va ser un dels fundadors del Front Obrer de Catalunya, però serà al Partit dels Socialistes de Catalunya on es quedarà i adoptarà un paper clau, convertint-se en un dels experts constitucionalistes d'Espanya. Va ser membre del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya, i el 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi. També va contribuir amb diversos articles a diaris com el Diari de Barcelona, a El País o a La Vanguardia, i va fer diverses publicacions.

José Antonio González Casanova va col·laborar en nombroses ocasions amb la Fundació Rafael Campalans, amb la que va participar a diversos actes i jornades, així com també publicar un recull d'articles i diversos escrits. Un d'ells és de la Col·lecció Reflexió, el N.13: "Escrits de combat pel triomf de l'esquerra" (us el podeu descarregar linkant sobre el títol). També li vam presentar a la Fundació "Fulgor y sombras del socialismo en España. Artículos 1970-2010", l'any 2012, i  "Catalunya, federación o independència", el 2015, en un acte que va comptar amb la presència de Miquel Iceta, isidre Molas, Laia Bonet i el president Montilla. 

A continuació us deixem uns quants articles seus enllaçats:
- Una Constitució original i els seus enemics
- La construcción de un Estado Español
- Cuatro preguntas, veinte respuestas
- Una sentencia leída al revés

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS