El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

23/09/2006

Lídia Santos, número 10 a les llistes del PSC per Barcelona

Lídia Santos, diputada al Parlament de Catalunya i membre de l’executiva i del Patronat de la Fundació, ocuparà el número 10 de les llistes del PSC per la província de Barcelona. Doctora en Dret i professora titular de Dret Internacional Privat de la Universitat Autònoma de Barcelona, Santos ha estat membre de la ponència redactora del nou Estatut pel Grup Socialista-Ciutadans pel Canvi, juntament amb Manuela de Madre, vicepresidenta del PSC, i Miquel Iceta, viceprimer secretari del partit.

La feina de Lídia Santos aquesta legislatura va lligada, sens dubte, a la redacció del nou Estatut de Catalunya, una tasca que ha quedat plasmada en el llibre editat per la Fundació “El nou Estatut. Comentaris a peu d’obra” que, com apunta Miquel Iceta al pròleg, “explica de forma rigorosa i planera el contingut del nou Estatut (...) i explica, des del coneixement de primera mà i sense sectarisme, el procés negociador”.

Durant el 2005 i 2006, la seva tasca per divulgar des de la Fundació el contingut del projecte de nou Estatut s’ha traduït en la organització del seminari “Los retos del nuevo Estatuto de Cataluña: mejor autogobierno en el marco de la España plural”, celebrat el juny de 2005 i que va reunir més de 40 juristes i responsables polítics d’arreu d’Espanya per debatre els aspectes principals del nou text estatutari. El setembre de l’any passat, a més, Lídia Santos va ser l’encarregada d’impartir la conferència “El procés d’elaboració del nou Estatut”, en què va aprofundir en qüestions com el finançament, les relacions Estat-Generalitat i la definició d’una nova tipologia de competències de la Generalitat.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS