El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

20/06/2006

El subdesenvolupament social d’Espanya. Causes i conseqüències

La Fundació Rafael Campalans organitza aquesta conferència, que anirà a càrrec de Vicenç Navarro, catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i que presentarà Miquel Iceta, viceprimer secretari del PSC.

L’acte se celebrarà el proper 29 de juny, a les 19h, a la seu de la Fundació Rafael Campalans, a via Laietana, 38, principal.

Es prega confirmeu l’assistència al 93 319 54 12 o a [email protected]

Amb motiu d’aquest acte, la Fundació ha elaborat una ressenya del darrer llibre de Navarro, que duu per títol “El subdesarrollo social de España. Causas y consecuencias”, de la col·lecció Argumentos d’Anagrama.

Es tracta d’un llibre ambiciós, que toca moltes tecles, des dels debats més recents sobre el Nou Laborisme anglès i la seva influència en altres partits socialdemòcrates fins a l’anàlisi històrica del paper jugat per l’Església catòlica durant la dictadura. Així doncs, inevitablement pot resultar un llibre de lectura polèmica, que pot aixecar adhesions entusiastes o escepticisme segons quina sigui la temàtica tractada en cada capítol. És poc habitual, en qualsevol cas, aquest intent d’oferir una visió comprensiva de la realitat econòmica i social, ja que massa vegades des d’àmbits acadèmics ens arriben només píndoles concentrades. Vicenç Navarro elabora la seva anàlisi des de l’exigència d’un deixeble que no ha oblidat Gunnar Myrdal, el qui fou premi Nobel d’Economia l’any 1974 i un dels economistes més influents en la definició de la socialdemocràcia europea.

Vicenç Navarro realitza una anàlisi detinguda de quina és la situació de l’Estat del Benestar a Catalunya i a Espanya. L’assaig ofereix una perspectiva comparada del grau de desenvolupament del sector públic respecte els estàndards europeus. Navarro, a més a més, complementa el seu assaig amb una visió històrica per tal d’establir les causes polítiques, econòmiques i socials d’aquest dèficit social.

Cliqueu aquí per accedir a la ressenya completa

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS