El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

17/10/2007

Presentació a Madrid del llibre “15-J. Els Socialistes de Catalunya i les eleccions del 15/juny/1977”

La Fundació va inaugurar el 18 de juny una exposició a Barcelona per commemorar el 30è aniversari de les primeres eleccions democràtiques. A partir d’aquesta exposició es va editar “15-J. Els Socialistes de Catalunya i les eleccions del 15/juny/1977”, llibre que s’ha presentat a Madrid i que recull les imatges d’aquella campanya electoral, així com els cartells dels socialistes de Catalunya.

La presentació va anar a càrrec del president de la Fundació, Isidre Molas, que va destacar “la singularitat de la campanya electoral a Catalunya que, a diferència de la resta d’Espanya, va propiciar la victòria dels  socialistes al Congrés i de la candidatura de les esquerres al Senat”.

També van intervenir el director de la Fundació Pablo Iglesias, Salvador Clotas, el director del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat i coautor del llibre, Gabriel Colomé, i el comissari de l’exposició i coordinador del llibre, l’historiador Joan Fuster.

Clotas va assenyalar “el paper de les fundacions polítiques en la recuperació de la memòria històrica” i va descriure el llibre-catàleg com “un llibre senzill per la seva mida, però molt valuós”. Colomé, per la seva banda, va assenyalar la importància del Pacte d’Abril, que va servir per fundar un partit “per a governar Catalunya i ser solidaris amb el PSOE”. I Joan Fuster va acabar concloent que s’ha de continuar la tasca de recuperació de la memòria de la transició.

Cliqueu aquí per accedir a la fitxa de la publicació.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS