El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/01/2008

Poul Nyrup Rasmussen: ’Un Estat del Benestar fort no significa renunciar a la competitivitat’

La Fundació Rafael Campalans i la Secretaria de Política Europea i Internacional del PSC van organitzar el passat 29 de gener un dinar – col·loqui amb Poul Nyrup Rasmussen, president del Partit Socialista Europeu i primer ministre danès (1993-2001), sobre “L’Europa Social en el marc del nou Tractat de Lisboa”.

Rasmussen va insistir en la necessitat d’assegurar l’Estat del Benestar al segle XXI, fent-lo compatible amb un desenvolupament social i econòmic competitiu i dinàmic. Per a Rasmussen, “un Estat del Benestar fort no significa renunciar a la competitivitat” i va recordar que “fins i tot governs conservadors europeus són partidaris del manteniment i millora de l’Estat del Benestar”.

D’altra banda, el president del PSE va recordar “que els partits socialistes europeus han de saber donar respostes a allò que no ens agrada de la globalització” i va alertar del “perill que la globalització provoqui una fractura entre els que treballen i els que no, els que tenen educació i els que no”.

En aquesta línia, l’ex primer ministre danès va remarcar que “el futur dels mercats laborals europeus ha de passar per una millora dels llocs de treball, en què es treballi millor i no pas més, en què la seguretat i la justícia no estiguin renyides amb la plena ocupació, el creixement i la competitivitat”. A més, va subratllar que “el que ha de fer Europa és atrevir-se a invertir fort en les persones, punt bàsic en el triangle Europa-Mercat-Treballadors”.

En la seva intervenció davant una cinquantena de persones, Rasmussen va posar l’accent en la immigració, remarcant que “la integració passa per l’assumpció de drets i responsabilitats per part dels nouvinguts” i va elogiar els resultats que en aquesta direcció s’han aconseguit a Catalunya.

Durant el torn d’intervencions Rasmussen va fer referència a les properes eleccions generals, mostrant-se convençut de la victòria de José Luis Rodríguez Zapatero “perquè ha treballat fort i ha anat sempre amb la veritat pel davant”, i va assegurar que “la campanya tindrà com a temes claus i d’enfrontament l’economia i la immigració”.

Ramussen va participar el mateix dia a un acte a la seu del PSC, amb el President de la Generalitat, José Montilla, i la diputada al Parlament Europeu, Maria Badia.

Cliqueu aquí per accedir al Power Point de suport a la intervenció de Poul Nyrup Rasmussen.

Cliqueu aquí per accedir als 10 principis base de l’Europa social que defensa el Grup Socialista al Parlament Europeu.

Per a més informació sobre el projecte d’Europa Social del PSE, cliqueu aquí.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS