El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

03/04/2007

30 anys del Pacte d’Abril

El dia 4 d’abril ha fet trenta anys que es va fer públic l’anomenat Pacte d’Abril, en què el Partit Socialista de Catalunya (Congrés), la Federació Catalana del PSOE i socialistes independents van acordar unir-se en una única candidatura per a les eleccions de juny de 1977: els Socialistes de Catalunya. Aquest va ser el primer pas d’un procés que va culminar amb la creació d’un partit únic: el Partit dels Socialistes de Catalunya. Aquest partit, plenament sobirà, es voler que ’configurés l’organització política del socialisme a Catalunya i la seva articulació amb el PSOE en la perspectiva de la unitat de tots el socialistes de l’Estat’.

Segons informava La Vanguardia del dia 5 d’abril de 1977, ’l’acord no suposa l’exclusió de cap força socialista, donat que roman obert a noves integracions, tant d’independents com de grups i partits, sempre i quan subscriguin el manifest donat a conèixer’. En el mateix diari es deia que ’a curt termini, el pacte a què s’ha arribat entre aquestes dues organitzacions socialistes (...) es concreta en la presentació d’una candidatura conjunta per al Congrés dels Diputats’.

Cliqueu aquí per accedir al text Pacte d’Abril.

Cliqueu aquí per accedir a la notícia de La Vanguardia

Per conmemorar l’inici del procés d’unitat dels socialistes catalans i de la victòria a les primeres eleccions democràtiques del 15-J de 1977, la Fundació Rafael Campalans està preparant una exposició, que s’inaugurarà el mes de juny, i que repassarà aquests esdeveniments de l’any 1977. Així, la mostra es dividirà en:
- una primera etapa, que retratarà el Pacte d’Abril i la unitat dels socialistes catalans
- un segon àmbit, que se centrarà en la campanya d’aquelles primeres eleccions democràtiques - un tercer moment, amb imatges de la nit electoral
- una darrer àmbit, amb l’Assemblea de Parlamentaris

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS