El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

20/05/2006

FRC 12. Immigració, Identitat i Convivència

La Fundació Rafael Campalans ha editat la seva Revista número 12, que duu per títol Immigració, Identitat i Convivència i que fa una reflexió entorn els reptes que planteja avui en dia la immigració.

En primer lloc, i per tal de conèixer l’experiència d’altres països europeus en la gestió de la diversitat, hem volgut demanar una anàlisi de la realitat francesa i holandesa a dues persones que coneixen perfectament els problemes d’aquestes dues societats, Manuel Valls i René Cuperus. Ells ens ofereixen dues visions que marquen els límits tant del laïcisme com del multiculturalisme, de manera que la seva reflexió ens obliga a definir una tercera via entre totes dues. Amb l’objectiu de definir aquesta tercera via, presentem l’opinió d’alguns dels millors experts catalans, com Ricard Zapata i Miguel Pajares, i de responsables polítics socialistes que treballen intensament sobre els reptes que planteja la immigració, com Mohammed Chaib i Consol Prados. Però també hem considerat necessari una visió no directament vinculada amb les polítiques d’immigració i integració, la del filòsof Ferran Sáez, per tal de reflexionar sobre les implicacions i les repercussions de la nova realitat en el nostre sistema democràtic.

Per completar aquesta nova edició de FRC, presentem una reflexió sobre el futur dels estats del benestar a Europa (Patrick Diamond), una aportació sobre les virtuts del sistema educatiu finlandès (Javier Melgarejo) i dos articles sobre el futur del catalanisme des de dues aproximacions: en relació a la seva capacitat per governar la societat catalana des de les institucions pròpies (Àngel Pes), i en relació a la necessitat de reivindicar el caràcter nacional català sense negar el caràcter nacional espanyol (Fernando Domínguez).

Finalment, tanquem edició amb dues ressenyes d’actualitat, de Meritxell Batet sobre el llibre d’Enric Juliana La España de los pingüinos, i de Jordi Garcia-Soler sobre una publicació recent de la Fundació: Amics, companys i mestres, llibre que recull vuitanta-tres semblances escrites per Joan Reventós.

Cliqueu aquí per accedir a la publicació

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS