El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

28/11/2008

Presentació de´Va caure tot Déu´. La repressió del socialisme català (novembre 1958)

La Fundació Rafael Campalans ha presentat el vuitè número de la col·lecció Memòria del seu Arxiu Històric. L’acte, presentat pel president de la Fundació, Isidre Molas, va servir per recordar un episodi clau en la història del socialisme català: l’onada repressiva que tingué lloc la tardor de 1958 contra militants del MSC i del PSOE. A l’acte hi van intervenir Francesc Casares, militant de l’MSC i detingut l’any 1958, i David Ballester, historiador i autor del llibre.

Francesc Casares va elogiar “la preocupació pels detalls i la minuciositat de l’autor”, l’historiador David Ballester, sobretot en la part central del llibre, on es parla de les detencions, en què “no es magnifiquen els fets ni se n’amaga la transcendència” i en què es reflecteix ben bé la cruesa de la repressió franquista, i el patiment de les famílies. Per a ell, aquest llibre és “una bona contribució a la història política del país”. Casares va tenir un record emocionat pels seus companys de l’època, fent una menció especial a Joan Reventós, de qui va destacar “les seves virtuts com a polític i com a amic”.

Agraït per la presència de Molas i Casares en la presentació del seu llibre, David Ballester va repassar els anys més durs de la dictadura, “en què ser antifranquista era especialment dur” i va apuntar que “l’any 1958 marca un abans i un després per al socialisme català” i ens permet entendre “les tensions i ruptures del 1962 i de 1966”.  Cliqueu aquí per accedir a la fitxa del llibre.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS