El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

03/12/2010

Jordi Hereu: “Ernest Lluch va ser el rostre del millor socialisme”

Dijous 2 de desembre, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Ernest Lluch van retre homenatge a Ernest Lluch, en el desè aniversari de la seva mort.
L'acte, que va ser presentat pel periodista Xavier Sardà, va estar carregat d'emotivitat, però també de missatge.

Borja de Riquer, historiador i persona que, com ell mateixa es va definir, "tenia una relació intermitent amb Ernest Lluch", va parlar de tots els Ernests que va tenir el plaer de conèixer a partir de petites anècdotes que van ajudar als presents a recordar Lluch.
Així, va començar parlant de l'Ernest a la universitat com un activista compromès i carismàtic, que aconseguí mobilitzar els seus companys cap als Caputxins de Sarrià el dia de la tancada estudiantil; va recordar la seva faceta més culé, tot i evocant la nit del Gurucetazo; va tenir moments per explicar aquell intel·lectual inquiet que va ser sempre, i va finalitzar elogiant el ciutadà compromès i generós que va dedicar la seva vida a lluitar contra la intolerància i el tancament intel·lectual d'alguns que, desgraciadament acaba portant a la desgràcia d'altres.

A continuació, Enric Lluch, nebot de Lluch, va parlar en representació de la família i la Fundació, agraint en primer lloc el suport rebut per Barcelona,  els seus ciutadans i les seves institucions. La seva intervenció es va centrar en explicar la tasca de record i recopilació que ha realitzat la Fundació Ernest Lluch durant aquests anys, però sobretot es va referir a l'etapa de futur que tot just ara comença amb un cicle de debats on hi participin veus diferents i facin allò pel que l'Ernest va lluitar tota la vida, i va definir com una condició obligada per l'evolució i l'enteniment dels homes: dialogar.

Finalment, Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, va recordar l'Ernest més polític, aquell que tenia la voluntat d'obrir nous camins,  "tal i com ho va fer al capdavant del Ministeri de Sanitat posant les bases d'una sanitat pública, universal i de qualitat". Tot seguit, va reivindicar aquella concepció de la política tal i com era entesa per Lluch, i que ha servit d'exemple a les noves generacions de polítics i ciutadans, una política entesa "al servei de la ciutadania, que és honorable, combativa i útil". Les últimes paraules de l'alcalde van voler recordar "l'Ernest" ciutadà, que va ser el rostre del millor socialisme i el millor ambaixador arreu de la ciutat que ara el recorda.

 

 

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS