El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

21/05/2007

Mar Serna: “Més seguretat, més formació, més igualtat i més estabilitat; aquests són els nostres eixos primordials d’actuació”

Mar Serna, consellera de Treball de la Generalitat, va defensar en un dinar amb joves professionals i alguns caps de llista socialistes de les comarques gironines (com Toni Mora, d’Arbúcies, i Roger Casero de Sarrià de Ter), la necessitat d’implementar un model d’actuació que se centri en “l’impuls de la seguretat en el treball, en el foment de la igualtat i en la lluita per l’estabilitat en l’ocupació”. En resum, la consellera va marcar com a prioritat “aconseguir la màxima qualitat en l’ocupació i en les empreses, responsables, aquestes últimes, d’invertir en les persones i en el territori”.

El dinar, organitzat per l’Espai de Professionals, fòrum de debat per a joves professionals que, des de la socialdemocràcia i el catalanisme d’esquerres volen impulsar noves idees i iniciatives, va ser presentat per Anna Pagans, alcaldessa de Girona. Pagans es va mostrar partidària de “liderar, des de l’esquerra, un projecte ambiciós en el camp tecnològic i de la innovació, eines bàsiques de progrés del territori”. D’altra banda, Pagans es va felicitar per “tenir un govern progressista que permeti gaudir de polítiques públiques que apostin per la creació de llocs de treball de qualitat”. Al dinar, a més, hi van assistir el diputat al Congrés, Àlex Sáez, i les diputades del Parlament català, Pia Bosch i Rocío Martínez-Sampere.

La consellera Serna, per la seva banda, va insistir en la necessitat d’una ocupació de qualitat, d’anar un pas endavant pel que fa la conciliació de la vida laboral i la familiar, implicant les empreses en les necessitats del territori i en els nous usos del temps dels seus treballadors.

Tot i mostrar-se satisfeta pels avenços aconseguits en bona part dels indicadors econòmics, Serna va reconèixer que encara hi ha molta feina a fer “sobretot en el camp de l’estabilitat, en què estem 7 punts per sota de la mitjana espanyola, però, això sí, 8 per sobre de l’europea”, i es va mostrar preocupada “perquè aquesta manca d’estabilitat en l’ocupació se centri sobretot en la població immigrada i els joves”. Cal, segons Serna, fer un esforç especial en aquests col·lectius que més ho necessiten, juntament amb les dones, “que tenen una taxa d’atur per sobre del 8% i una retribució propera al 70% de la dels homes pel mateix lloc de treball”. Les polítiques d’igualtat són, per a la consellera, un eix d’actuació bàsic en aquesta legislatura, tenint en compte que “a Catalunya portem més de vint anys de retard respecte d’altres Comunitats Autònomes en matèria d’igualtat”.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS