El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

22/01/2013

Presentació d'"El Príncipe mediático en el laberinto"

Ediciones La Lluvia ha presentat el darrer llibre de Gabriel Colomé, "El Príncipe mediático en el laberinto", el quart de la ja nombrosa família d'El Príncipe començada per la Fundació.

L'acte, introduït per l'editor Joan Ramon Riera, va ser presentat pel periodista Rafael Jorba, que va apuntar les  principals idees que es desgranen al llarg del llibre. Jorba va recordar que el llibre "provoca reflexió i elements per al debat", i "ens condueix per les relacions que s'estableixen entre els tres vèrtex de la política moderna: polític, mitjans de comunicació i opinió pública". Unes relacions, va recordar Jorba, que han canviat: "cal repensar la democràcia, tot reequilibrant el paper del poder mediàtic en el vèrtex". Segons Jorba, "s'han invertit els termes de l'equació: ja no només la política influeix en els mitjans, sinó que ara els mitjans volen dictar l'agenda política".

Rafael Jorba, a més, va lamentar-se de la "gran paradoxa" que es dóna entre la complexitat social actual i la simplicitat en l'anàlisi que se'n fa als mitjans. Per a Jorba, "els mitjans de comunicació s'estan convertint en unes noves "catedrals emocionals" bastides amb una "argamassa d'espectacularització de la informació i del culte a l'emoció", com va escriure el sociòleg francès Pierre Bourdieu.

L'autor del llibre, Gabriel Colomé, va recordar el perquè d'aquest llibre: recuperar els apartats de la trilogia dels Prínceps, editats per la Fundació Rafael Campalans i impulsats en el seu moment inicial per Isidre Molas: El Príncipe mediático, nascut de la campanya Bush versus Gore, El Príncipe en campaña, nascut de la contesa entre Bush i Kerry, i Las Lágrimas del Príncipe, nascut a la campanya Obama versus McCain.

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS