El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

30/04/2010

Leonor Serrano, una feminista innovadora

La Fundació Campalans va presentar ahir el llibre de Leonor Serrano Tiempos Nuevos, corresponent al número 9 de la col·lecció “Memòria” de l’Arxiu Històric. L’acte va tenir lloc a la Sala “La Cuina” de l’Espai Francesc Bonnemaison.

Imma Moraleda, secretària de polítiques de les dones del PSC, va destacar la importància de rescatar la memòria de les dones, i en concret de les dones socialistes que han contribuït a la lluita per la consecució dels drets de què gaudim avui en dia. Va incidir, però, en la necessitat de continuar pel camí iniciat per pioneres com Leonor Serrano, i va fer palesa la vigència del seu pensament.

Per la seva part Mariona Ribalta, historiadora, va presentar la trajectòria vital de l’autora a qui definí com “una dona valenta que anà a contracorrent i trencà motlles. Com a feminista i com a pedagoga és un referent que no ha tingut el reconeixement que és mereix”.

En la darrera intervenció el president de la Fundació Rafael Campalans i del PSC, Isidre Molas, va destacar el caràcter innovador del seu pensament feminista, més avançat i més actual que el de Clara Campoamor. Molas va fer una valoració global del seu pensament i de la seva obra, destacant la importància que Serrano donava a la cultura com a element clau per avançar cap a una societat lliure i democràtica on triomfin els principis de la justícia social. Aquesta idea la resumí en una frase de l’autora que defineix el seu pensament “Caudillos no, ideas si”

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS