El think tank del socialisme català

 

 

 

 

Publicacions Activitats
 

Activitats

17/06/2010

Rocío Martínez-Sampere: “Totes les polítiques han de poder ser replantejades”

La portaveu d’Economia i diputada del Grup Socialista-CpC al Parlament de Catalunya, Rocío Martínez-Sampere ha destacat “el reformisme com un valor inherent del socialisme democràtic, però no exclusiu”, perquè, ha recordat, ”també hi ha esquerra conservadora”.

Durant la seva intervenció en la conferència “Sectors estratègics: construint el futur”, celebrada en el marc de la presentació del llibre Reformes més enllà dels tòpics: Com pot Catalunya sortir reforçada de la crisi, Martínez-Sampere ha insistit en la “necessitat de posar en marxa una agenda reformista potent i ambiciosa, també en temps de crisi”, i ha reivindicat que “totes les polítiques, totes, puguin ser replantejades”. La diputada socialista ha elogiat el llibre editat per la Fundació Rafael Campalans com “un exemple de reivindicació del valor del canvi” perquè, ha subratllat, “el debat de les reformes no es pot deslligar del debat dels valors”.

A la conferència també ha intervingut Jordi Valls, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, que ha posat l’èmfasi en les infraestructures com a mitjà, i no pas com una finalitat en elles mateixes. Segons Valls, “durant anys ens hem obsessionat amb la construcció, i hem oblidat de la gestió de les infraestructures” i, tot i el salt qualitatiu i quantitatiu que s’ha fet en l’etapa d’expansió econòmica i social, “hem de ser capaços, en la nova etapa que s’obre, de prioritzar estratègies”. Per a Valls, aigua, residus, societat del coneixement i infraestructures socials marquen el camí d’aquesta nova etapa.

Per la seva banda, Marcel Prunera, director general de Promoció Econòmica al Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, ha alertat de la necessitat de “reforçar les polítiques sectorials com un element de política industrial, perquè la conjuntura econòmica i els reptes de l’actual model productiu ens fan concloure que convé reforçar la política industrial, i que el sector púbic creix en importància com a impulsor d’activitat econòmica”. Segons Prunera, “ara cal omplir els entorns innovadors que hem anat creant”, amb instruments més sectorialitzats a desenvolupar, com: “instruments de conversió, fons públics o público-privats de capital desenvolupament, o la col·laboració público-privada”.

Per últim, Martí Parellada, director de l’Institut d’Economia de Barcelona, ha plantejat la “necessitat de reformar el govern de les universitats, de la mateixa manera que cal una reforma laboral o una reforma del sistema financer”, tot posant en valor el paper de les universitats en la seva tasca de contribució al creixement econòmic i social del seu àmbit territorial d’influència.

Tots quatre ponents són autors de Reformes més enllà dels tòpics: Com pot Catalunya sortir reforçada de la crisi, una publicació que recull vint-i-un articles escrits per professionals i experts de diferents àmbits polítics i econòmics, que reflexionen en positiu sobre la crisi que estem patint, pensant i proposant solucions per a crear una Catalunya més forta, una Catalunya de futur.


(Fotògraf. Jordi Play)

 

 

 

Activitats realitzades


 

 

 

 

Arxiu històric
del socialisme
català

'Claves sobre la estructura y la negociación de la financiación autonómica'
Papers de la Fundació

Informe Social: Había alternativa: nueva crisis, distinta respuesta.
Col·lecció Informes

Vall d'Aran. Una autonomia dins una autonomia
frc Llibres

Transparència

Cartells socialistes

Reforma federal

Arxius PSC

 

Segueix-nos

Carrer Pallars, 191
08005 Barcelona
[email protected]

T +34 933 195 412

creat per ATIPUS